I går løb anden omgang af Champions League-semifinalen mellem AS Roma og Liverpool af stablen. Sidstnævnte hold var taget til den italienske hovedstad for at forsvare en 5-2-sejr i det første opgør. Det betød, at AS Roma fra den italienske Serie A, skulle forsøge at vinde med tre mål og holde Liverpool – og dermed også Salah – fra at score i kampen.

Det lykkedes naturligvis ikke, men kampen endte alligevel med en 4-2-sejr til italienerne. Havde de altså bare scoret én gang til, så var kampen gået i forlænget spilletid og så ville alt have kunnet ske.

Kæphesten er dog, at flere Roma-spillere og også andre personer omkring holdet mener, at de ville have været gået videre i turneringen, hvis dommeren havde dømt retfærdigt. Med andre ord: dommeren var skyld i elimineringen af dem. De mener, at det såkaldte VAR -system burde implementeres i alle Champions League-kampene.

VAR dækker over Video Assistent Referee og er altså et computerpogram, der kan hjælpe dommeren med at afgøre om bolden fx har været inden over stregen, om der var hold på bolden, offside-kendelser eller om der egentlig var frispark i den pågældende situation. Havde VAR været brugt i CL-semifinalen så mener Roma, at de havde gået videre.

Der var nemlig flere episoder mht. ulovligheder inde i feltet og hånd på bolden, som så tvivlsomme ud. Og i bedste tilfælde for Roma havde udløst straffespark.

“Det er en helt igennem joke, at der ikke er VAR i Champions League. Vi har det i Serie A, så det giver ikke nogen mening. Det er svært at være dommer, man skal hele tiden sørge for at træffe den rigtige beslutning, men det kan simpelthen ikke være rigtigt, at vi ikke går videre på grund af basale dommerfejl.”

“Tillykke til Liverpool – de er et fantastisk hold, men jeg synes stadigt, at det er en joke,” skulle en repræsentant for Roma, ifølge Goal.com, have sagt.