Seydou Keita ses her i duel mod Barcelonas Sergi Samper i en kamp på Camp Nou i november sidste år. Foto: VI Images via Getty Images

Seydou Keita (yderst til højre) ses her i duel mod Barcelonas Sergi Samper i en kamp på Camp Nou i november sidste år. Foto: VI Images via Getty Images

Italienske Roma skal onsdag møde den royale spanske klub, Real Madrid i sekstendelsfinalerne i Champions League. Opgøret finder sted onsdag aften på det ikoniske Stadio Olimpico i Rom.

Skrevet af Emil Plovgaard

Den ivorianske midtbanespiller, Seydou Keita, beskriver Romas chancer som forholdsvis gode inden mødet med spanierne. Selvtilliden er altså i top, selv om man skal møde sidste års Champions League-semifinalister.

Det var dog også med nød og næppe, at romerne klarede sig videre fra gruppespillet. Efter seks kampe havde man blot fået seks point, og samtidig med det havde man en negativ målforskel.

Men den tidligere Barcelona-spiller er optimistisk forud for opgøret, og til Football Italia udtaler han:

”Da jeg var i Barcelona, og vi mødte Real, var det en vigtig kamp. Det samme gør sig gældende hernede, når vi møder Lazio i et af Europas største derbyer. Vi har troen på vores egne evner og en tiltro til Spallettis evner til at forberede os inden kampen.”

Avancementet fra gruppespillet blev sikret under den tidligere manager i klubben, Rudi Garcia, men ivorianeren føler, at Spalletti fuldstændigt har ændret mentaliteten og moralen hos romerne:

”Trænerskiftet har givet os fornyet energi. Når der sker et skifte, må det være fordi, at de forhenværende ting har været dårlige, og derfor er nødt til at blive ændret.

Det mentale aspekt og tiltro har ændret sig, og tingene kører for tiden, med fire sejre i træk. Holdet forbedrer sig med små skridt, men vi er på rette vej. Det er en positiv tid for klubben, holdet og fansene. Dét at vinde, er det mest vigtige i fodbold.”

Læs også: Spillere uden kontrakt til sommer: De otte bedste