For første gang siden den racistiske sang, som Manchester United har sunget om deres nye stjernespiller, udtaler hovedpersonen selv, Romelu Lukaku, sig om sagen.

(Photo by Dan Mullan/Getty Images)

Den nordengelske fodboldgigants fans har i denne uge været i rampelyset, fordi en gruppe har sunget en sang, som lader til at understøtte racistiske stereotyper om sorte mænd.

Sangen var en hyldest til nyindkøbet, belgieren Romelu Lukaku, som har nettede flere gange for Manchester United, siden ankomsten fra Everton.

Imidlertid mente organisationen Kick It Out, som arbejder på at eliminere racisme og diskrimination, ikke, at sangen var en hyldest, fordi de begyndte at synge om længden på Lukakus private dele.

Herefter fulgte en klage fra organisationen til Manchester United, og det var starten på en pinlig sag for klubben.

Kick It Out var nu ikke den eneste organisation, der havde fået øjnene op for sangen. Premier League fulgte sidenhen også trop, og krævede, at Manchester United fik stoppet sangen og slået ned på de fans, der havde startet den.

Nu åbner hovedpersonen dog selv op, som hidtil i sagen ikke har udtalt sig.

-Stor opbakning, siden jeg kom til Manchester United. Fans har haft gode intentioner med deres sange, men lad os komme videre sammen. #RespectEachOther.