De fleste europæiske fodboldrækker er ved at være færdigspillede. Lige nu mangler kun Champions League-finalen mellem Real Madrid og Liverpool i næste weekend. En spændende og meget oprivende kamp, hvor en af verdens bedste fodboldspiller, Cristiano Ronaldo, helt sikkert kommer til udfolde sig. Men det mener den tidligere fodboldspiller, Graeme Souness, faktisk overhovedet ikke.

Ifølge det engelske medie Goal.com mener nemlig, at den portugisiske landsholdspiller, der efterhånden har rundet 33 år, de seneste 12 måneder, ikke har været på sit topniveau – og at han ikke kommer til at være der igen. Hans bedste tid er nemlig allerede forbi.

 (Photo by David Ramos/Getty Images)

I Champions League-finalen kommer Ronaldo til at stå overfor Liverpools guldfugl Mohamed Salah, der er den spiller i hele Europa, der har scoret flest mål i alle turneringer i denne sæson.

Udtalelsen om, at Ronaldos bedste tid er forbi, er måske farvet, fordi den kommer fra Souness, der selv er tidligere Liverpool-spiller. Han spillede der i slutningen af 1970’erne og 80’erne og vandt, hvad der svarer til Champions League i dag, tre gange og bliver i dag betragtet som en af klubbens absolut bedste spillere nogensinde.

Souness siger: “Han, Ronaldo, bruger meget mere af sin tid på at sidde på sin bagdel nu – end han gjorde før. Han brokker sig, og arbejder ikke hårdt nok, fx hvis han mener dommeren dømmer forkert. Så bliver han siddende på banen og brokker sig til fansene og sig selv. Han er selvfølgelig stadig i stand til at udrette fantastiske ting med en fodbold, men de niveau er ikke i nærheden af, hvor han var for bare 12 måneder. Det er min mening.”