PARIS, FRANCE - JULY 10:  Cristiano Ronaldo of Portugal (c) lifts the Henri Delaunay trophy after his side win 1-0 against France during the UEFA EURO 2016 Final match between Portugal and France at Stade de France on July 10, 2016 in Paris, France.  (Photo by Matthias Hangst/Getty Images)

Pepe havde en stor andel i Portugals sejr ved europamesterskaberne i Frankrig denne sommer, og Portugals anfører, Cristiano Ronaldo, peger på ham som turneringens bedste spiller.

Cristiano Ronaldo er en stærk kandidat til at vinde FIFA Ballon d’Or endnu en gang efter et år, hvor han har vundet både Champions League og europamesterskabet. Ved europamesterskaberne var han dog ifølge ham selv ikke den bedste, og han ser i stedet Pepes præstationer som de allerbedste i turneringen.

– Jeg er glad for dette spørgsmål, for i min bog har Pepe været ekstraordinær. Det var muligvis hans bedste sæson. Han har uden tvivl været Portugals bedste spiller og en af Real Madrids bedste spillere i Champions League. Jeg er meget glad for, at han blev valgt til turneringens hold ved EM. Efter min mening var Pepe den bedste spiller ved EM, siger Ronaldo i et interview med UEFA.com, hvor han bliver spurgt ind til Pepes præstationer.

Pepe har spillet sammen med Cristiano Ronaldo i Real Madrid siden 2009, hvor han altid har været fast mand i det centrale forsvar, når han har været skadesfri. Det er da også i den tid blevet til hele 216 kampe, hvor han samtidig har scoret 11 mål.

Indtil videre er det blevet til to mesterskaber, to Champions League-titler og to pokaltitler for Pepe i Real Madrid-tiden, og der er ikke ligefrem noget, der tyder på, at det er slut lige foreløbig, selvom han har rundet de 33 år.

Det var ikke Pepe, men derimod den franske offensivspiller Antoine Griezmann, der endte med at vinde prisen som turneringens bedste spiller ved EM. I finalen besejrede Pepe og Cristiano Ronaldo dog Antoine Griezmann og Frankrig, og det endte altså med, at Portugal vandt europamesterskabet efter en 1-0-sejr i den forlængede spilletid. Det var Lille-spilleren Eder, der endte med at score det afgørende mål og blive matchvinder.