Den tidligere Real Madrid-spiller Ronaldo – ikke at forveksle med Real Madrids nuværende topscorer, Cristiano Ronaldo fra Portugal – er helt vild med Liverpools helt store stjerne Mohamed Salah. Han fortæller, at han minder ham om Barcelonas stjernespiller Lionel Messi, der ligesom Cristiano Ronaldo har løftet Ballon d’Or-titel – titlen som verdens bedste fodboldspiller – fem gange.

En sammenligning mellem Salah og Ronaldo og Messi er blevet lavet flere gange i den seneste tid og særligt forud for morgendagens Champions League-finale mellem netop Cristiano Ronaldo og Liverpools Mohamed Salah. Hovedpersonen selv, Salah, der i sommers kom til Liverpool fra AS Roma i den italienske Serie A, mener ikke selv, at han er på niveau med de to verdensklassespillere Messi og Ronaldo, der begge er på den anden side af 30 somre.

Han siger, at han fast fortjener at blive sat i bås med dem, når han har præsteret som han gjorde i denne sæson i flere sæsoner i træk. Den egyptiske landsholdsspiller er lige nu den mest scorende spiller i hele Europa. Det er med andre ord et gennembrud, men det er først komme nu for Salah, der er 25 år.

Men Ronaldo, der lige nu er pensioneret, men tidligere har spillet for det brasilianske landshold – kaldes også for ‘tykke Ronaldo’ – er dog helt begejstret for Salah, der også tidligere har spillet for Chelsea og FC Basel.

Han siger: “Salah, ham elsker jeg. Han er en fantastiske spiller, der besidder en enorm kvalitet og styrke i alt, hvad han foretager sig. Han er eminent. Han ligner lidt Messi. Jeg læste for nyligt, at han havde sagt, at jeg var hans inspiration, da han var ung. Jeg er beæret og glad for det. Jeg tror, at kampen i Champions League mellem de to hold bliver 3-2 til Madrid. Hvis de vinder, så vil de skabe historie og det tror jeg de gør.”