Lige nu er VM næsten ovre. Finalen spilles på søndag og deltagerne er Kroatien og Frankrig. Førstnævnte nation var aldrig nogensinde på nogens læber til at nå finalen, men nu er de altså her. Og en af årsagerne er Kroatiens helt store stjerne, Luka Modric. Han har faktisk været så god, at nogen mener, at han burde vinde Ballon d’Or-trofæet foran Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

Dette år kunne være det år, hvor hverken Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi løfter Ballon d’Or-trofæet. Det var nemlig været tilfældet de sidste 10 år. Ja du læste rigtigt. Ronaldo og Messi har delt Ballon d’Or-trofæerne mellem sig det sidste årti. I 2008 vand Kaka, men året efter blev det Cristiano Ronaldo og siden da har argentineren og portugiseren skiftes til at stå øverst på podiet.

Både Messi og Ronaldo røg ud af VM-slutrunden i ottendelsfinalen. Skuffende for Portugal og Argentina, der ellers var favoritter til at løfte trofæet. Og nu er en anden spiller trådt ind i rampelyst. Hans navn er Luka Modric, 32 år og han spiller midtbane for Real Madrid. Og måske er han manden, der for alvor slutter Ronaldo- og Messi-æraen.

Det er næsten en naturlov, at enten Ronaldo eller Messi vinder. I hver fald, hvis man spørger den belgiske landsholdspiller Eden Hazard fra Chelsea. Til det engelske medie Goal.com siger han:

“Det bliver Messi og Ronaldo, der vinder trofæet. Sådan er det bare. Jeg husker et år, hvor Franck Ribery havde været helt fænomenal. Han havde vundet alting og han vandt ikke Ballon d’Or-trofæet. Det var helt vildt. Vi var mange, der ikke helt forstod den uddeling.”