Selvom det meste af fokus ligger på Premier League-starten i weekenden, var der et vaske ægte El Clasico i Spanien i går. Barcelona mødte Real Madrid den spanske Super Cups første del og det gik ikke helt kedeligt for sig. Ronaldo scorede, men dummede sig efterføglende og kan nu risikere ikke mindre end 12 spilledages karantæne.

Af David Paris 

I gårsdagens spanske El Clasico-opgør mellem selveste Barcelona og Real Madrid spillede den portugisiske superstjerne Cristiano Ronaldo en hovedrolle – både på den positive men også negative måde.

Den tidligere Manchester United-spiller fik rødt kort og på grund af et, hvad man i dag kalder, et raseri anfald – har træner Ricardo de Burgos Bengoetxea skrevet en kamprapport, der ifølge det engelske medie Goal.com, giver UEFA mulighed for at banne Ronaldo for at spille fodbold i de næste 12 kampe.

Ronaldo scorede imponerende til 2-1 efter cirka 80 minutters spil og i jublens glæderus tog han trøjen af. Det giver som bekendt et gult kort, hvilket Ronaldo også er klar over. Fair nok. Få minutter senere forsøgte han dog, i en løbeduel inde i feltet, at filme sig til et straffespark. At filme giver som udgangspunkt også et gult kort og det var præcis, hvad dommeren tildelte den i dag 32-årige europamester. 2 gule kort betyder rødt og Ronaldo blev sendt fra banen. Inden da nåede han dog både at svinene modstanderen, dommeren, linjevogteren og fjerdedommeren til verbalt og det er altså dette som kan give ham op til 12 spilledages karantæne.

I rapporten skulle der angiveligt også stå, at han havde udøvet ‘en smule vold’ i raseri mod andre mennesker.

Såfremt Real Madrid-spilleren for karantæne 12 kampe for hovedstadsklubben, gælder det alle spanske turneringer – altså ikke Champions League. Såfremt det er en mindre karantæne, f.eks. 4 dage kan det komme til at gælde kun for Super Cuppen i Spanien.