Manchester United-angriberen vil ikke ud af fodboldverdenen, når han en gang lægger støvlerne på hylden – i stedet vil Rooney være træner, og det kan meget vel blive i Manchester United. 

Af David Paris 

Allerede nu arbejder Manchester United-anføreren Wayne Rooney på at uddanne sig som fodboldtræner, så han kan arbejde som netop det, når han en gang vælger at lægge støvlerne på hylden.

Den i dag 30-årige angriber, der også nogen gange spiller central midtbane, fik sin Premier League-debut tilbage i 2002, dengang for Everton. Siden har han spillet mere end 600 kampe. Men når han vælger at trække sig tilbage fra fodboldbanen, forsvinder han ikke helt, han kommer nemlig formentlig til at stå på sidelinjen og lægge taktik.

Hvor den engelske landsholdsspiller ville komme til at træne henne er endnu uvist, men hvorfor ikke, ligesom Ryan Giggs, blive træner i den klub han selv har spillet i – Manchester United.

Selv siger Rooney følgende om træneruddannelsen: ”

“Jeg vil gerne være manager, når jeg er færdig med at spille,” sagde Rooney som en del af et Facebook-interview med holdkammerat Ashley Young.

“Fodbold er hvad jeg har gjort hele mit liv. Jeg er i øjeblikket i færd med at tage mine coaching-kurser, så forhåbentlig, når jeg er færdig med at spille, har jeg en færdig uddannelse.”