Manchester United-angriberen Wayne Rooney, trådte i dag ind i en højprofileret gruppe af spille i Premier League. En gruppe, på kun to andre udover Rooney, har nemlig lagt op til 100 mål eller derover.

Af David Paris 

Den engelske landholdsangriber Wayne Rooney assisterede til to af Uniteds tre mål i søndagens 3-1-sejr over Swansea City på udebane. United-spilleren lagde op til begge Zlatan Ibrahimovics to mål og kunne desuden se verdens dyreste fodboldspiller, Paul Pogba, score et af sæsonens bedste mål med en halvflugter lidt uden for feltet.

Og med de to assists skrev den tidligere Everton-spiller sig ind i historiebøgerne. Han er nemlig den ene af en gruppe på tre spillere, heriblandt Frank Lampard og Ryan Giggs, til at lave mere end 100 asissts i Premier Leauge.

Sådan stod der skrevet på Twitter efter kampen:

Siden Premier League-startede i 1992 har den tidligere Chelsea- og West Ham United-spiller lavet 102 assists, men United-legenden Ryan Giggs har assisteret ved hele 132 mål. Derudover kan det nævnes at Steven Gerrard har 99 assists på cv’et og Fabregas 97.

Lionel Messi kommer med rosende kommentare til Wayne Rooney. Foto: Getty Images.

Foto: Getty Images.

Jose Mourinhos mandskab var tidligere i dag i kamp mod Swansea City på Liberty Stadium og her overraskede holdet fra det røde del af Manchester, med sprudlende spil, gode kombinater og flotte afslutninger.

Verdens dyreste fodboldspiller trådte for første egentlige gang i karakter og bankede et verdensklasse mål i kassen. Derudover var Kong Zlatan Ibrahimovic sig selv igen, da han scorede to flotte mål, akkurat som han gjorde i starten af sæsonen. Rooney selv var desuden god på den offensive midtbane, lavede to assists og så virkelig ud til at nyde at spille fodbold.

United er så småt på rette kurs igen i Premier League, men spørgsmålet er så om det er holdbart og om de kan rede sig ud af suppedasen i Europa League, hvor de ligger nummer tre og står med et ben uden af turneringen.