Ross Barkley skiftede tidligere på ugen Everton ud med de engelske mestre fra Chelsea. Hvad der for de fleste ligner en helt almindelig handel, hvor en af de store klubber i Premier League betaler en kæmpe pris for et talent fra en af de mindre klubber, er der nogen, der ser på med andre øjne. 

AF KRISTIAN PARIS

Det er de kritiske briller, der er blevet trukket nedover øjnene på de mænd, der er blevlet sat til at undersøge handlen mellem de to klubber. BBC News skriver, at handlen af mange bliver betragtet som et svindelnummer, og derfor nu skal undersøges yderligere.

Det kommer efter den britiske avis the Times har afsløret, at Chelsea har betalt Barkleys agent i omegnen af 70 milloner kroner, udover de 150 millioner han får som overgangssum.

Denne enorme sum på 220 millioner kroner har medført et løftet øjenbryn for mange af de embedsmænd, der arbejder med disse sager til daglig.

April 3, 2016 – Manchester, United Kingdom – Ross Barkley of Everton during the Barclays Premier League match at Old Trafford Stadium. Photo credit should read: Simon Bellis/Sportimage/Cal Sport Media 

Borgmester i Liverpool, Joe Anderson, der er livslang Everton fan, har skrevet til FA, at handlen kræver seriøse og grundige efterforskning.

Barkley regnes med at være skiftet til Chelsea for omkring 350 millioner kroner. Faktisk skulle han først have været en del af Chelsea truppen til sommer, men det ændrede sig i sidste øjeblik.

Flere agenter er blevet adspurgt har oplevet det samme. Især er det bemærkelsesværdige Mino Raiola, der modtog 410 millioner kroner, da Pogba skiftede tilbage til Man United.

Det faktum, at beløber som agenten har fået, er meget nær halvdelen af den officielle overgangssum, er det, der har ledt til bekymring og anklager om svindel.

Barkley har endnu ikke spillet i Premier League i år, eftersom han lige nu er ude med en skade i læggen.