Du kender ham helt sikkert. En af bedste spillere i Man Utd historie, men også en af de mest brutale og kontroversielle spillere. Her er historien bag det historiske skifte, hvor han skiftede Man Utd ud med Celtic. 

AF KRISTIAN PARIS

Roy Keane står nu frem i offentligheden – 12 år efter skiftet – og forklarer hvorfor han skiftede fra storklubben Man Utd i Premier League til Celtic i Skotland.

Grunden er angiveligt så simpel, at han i 2005 fik en bøde på 50 000 kroner for at havde kommenteret på en kamp på klubbens officielle TV-kanal.

Den tidligere irske landsholdsspiller fik bøden efter at have udtalt sig kritisk om Uniteds optræden i deres 4-1 nederlag til Middlesbrough tilbage i 2005.

 (Photo by Matthew Peters/Manchester United via Getty Images)

Keane holder desuden fast i, at det ikke var fordi han var oppe at skændes med den daværende manager, Sir Alex Ferguson, som mange ellers tror. Han slår fast, at de to altid havde et godt forhold til hinanden.

“Den eneste grund til, at jeg valgte at forlade Manchester United var på grund af den bøde jeg fik. Hvis ikke jeg havde fået den, havde jeg ikke forladt klubben.  ” fortæller Keane til Limerick Leader.

“Jeg appallerede bøden fordi jeg ikke syntes man skulle blive straffet for at snakke om en kamp på TV. Det er da lidt tåbeligt, er det ikke?” fortsætter Keane.

En række spillere blev siden kritiseret af Keane og MUTV producers har valgt ikke at kommentere mpå sagen, men Keane insisterer på, at han ikke fortryder sin opførelse for 12 år siden.

” Manchester United har sammenlagt givet mig bøder på ca 5 millioner danske kroner igennem hele min karriere på grund af diverse skandaler,” forklarer han til sidst.