Frustrationerne var i kog i gårsdagens opgør mellem PSG og Rennes i den franske pokalfinale. Bølgerne gik så højt, at Kylian Mbappé blev udvist for en grum forseelse i den forlængede spilletid.

af: Emil Plovgaard

Kylian Mbappé

Det gik ikke, som PSG havde håbet på, da den franske pokalfinale lørdag aften blev afviklet i Paris-bydelen, Saint Denis.

For selvom pariserne ikke havde langt til Stade de France, så føltes hjemturen nok lidt kortere for Rennes-mandskabet, der holder til i den franske region, Bretagne.

Det så ellers sort ud for Rennes i begyndelsen af opgøret. Ved hjælp af to brasilianske målscorere, Neymar og Dani Alves, kom den franske hovedstadsklub planmæssigt foran med 2-0.

Men kort før pausen skulle PSG-forsvarsspilleren, Presnel Kimpembe, få sig en noget uheldig hovedrolle. Han scorede nemlig selvmål, og det lukkede så småt Rennes ind i opgøret.

Rennes fik som sagt styr på tingene og blev mere og mere dominerende. Midstopperen Mexer kunne også udligne til 2-2 i løbet af anden halvleg. Dermed måtte de to mandskaber ud i forlænget spilletid for at få afgjort løjerne.

Men heller ikke her lykkedes det at finde en vinder. Og herfra kom der faktisk kun malurt i bægeret for PSG-mandskabet.

Kylian Mbappé kunne nemlig ikke holde raseriet inde længere, da han valgte at stemple Damien da Silva i det 118. minut. Kampens dommer takserede den grove forseelse til et direkte rødt kort, og derfor blev den franske angriber sendt tidligt i bad.

Udvisningen betød også, at Mbappé ikke kunne være med i den efterfølgende straffesparkskonkurrence, hvor det skulle vise sig, at PSG fik det svært.

De første fem spark røg dog ind i netmaskerne, men da det blev Christopher Nkunkus tur, svigtede køligheden. Han sparkede den langt over mål, og dermed kan Rennes for første gang siden 1971 løfte et trofæ.