Den franske dommer Tony Chapron er kommet i problemer, efter han i gårsdagens kamp mellem Nantes og PSG sparkede en Nantes spiller. 

I kampens slutfase stødte dommeren sammen med Nantes spilleren Diego Carlos, så dommeren faldt ned på jorden, hvorefter han sparkede til Diego Carlos, der fortsatte sit løb.

Få sekunder senere valgte dommeren at stikke hånden i lommen og give Diego Carlos sit andet gule kort, og dermed kunne Carlos altså forlade banen, selvom han egentlig ikke havde gjort noget galt.

Tony Chapron dømte i 2014 AaB i deres Europa League-kamp mod Rio Ave. Søndag var han involveret i en noget bizar aktion i den franske Ligue 1. Foto: Jan Christensen / FrontzoneSport via Getty Images

Det får altså nu følger for dommeren, som ikke kommer til at dømme i næste runde, som det ellers var planlagt. Derudover skal han til samtale hos fodboldforbundets disciplinærkomité.

Forbundet skriver desuden, at Tony Chapron efter kampen fandt ud af, at sammenstødet med Diego Carlos skete utilsigtet, og derfor har dommeren udarbejdet en ny kamprapport.

Også Nantes præsident var ude med kritik af dommeren:

“Det er til grin, men hvad skal jeg sige? Hvis jeg siger for meget, skal jeg stå skoleret for den etiske komité. Men det er skandaløst at se på, at en spiller får rødt kort uden at have gjort noget”, siger Kita til L’Equipe.

“Jeg tror ikke, at Chapron sparkede ud efter ham med vilje. Jeg nægter at tro det. Det mindste han kunne gøre, var at undskylde, men i stedet viste han ham ud. Det er useriøst.”

– Vi skal finde ud af, hvad der skal ske, for dette er et problem, og jeg kan kun grine af det. Jeg har aldrig set noget lignende, og han bør få seks måneders karantæne. Hvis det var en spiller, som gjorde det, ville han få karantæne i seks måneder.”

Tony Chapron har allerede annonceret, at han stopper sin karriere som dommer efter denne sæson.