Italiensk fodbold har opforstret nogle af de bedste keepere i verden. Se bare på Juventus’ Buffon, der har præsteret på aller højeste niveau i over to årtier. Eller se på Inters klasse keeper Handanovic, som har vogtet buret i det italienske i adskillige sæsoner, og gjort det med succes. 

AF KRISTIAN PARIS

Her er et nyt bud på en VERDENSklasse keeper.

Eurpas mest brugte agen, Mino Raiola, vil eftersigende modtage en stor procent del af videre salget af AC Milans målmand Gianluigi Donnarumma, hvis han nogensinde vælger at forlade klubben. Det sikrer en klausul, der er indbygget i den 18-årige keepers kontrakt, som han netop har sat sin signatur på.

Den meget talentfulde målmand har tiltrukket sig stor interesse fra hele fodbold Europa, med mange der er begyndt at sammenligne den unge italiener med den italienske landsholdslegende Gianluigi Buffon.

 

AC Milan v US Citta di Palermo - Serie A

Og hvis ikke Donnarumma vælger at forlade San Siro lige forløbelig kan Raiola alligevelogså forvente at få et betydelig stort beløb. Et beløb, der svarede til han fik, da Paul Pogba, der også er hans klient, skiftede i sommers til Manchester United – her blev han verdens dyreste fodboldspiller.

Et møde mellem de tre parter, Donnarumma, Milan og agenten Raiola er angiveligt allerede planlagt til sommer, når sæsonen ophører. Og her skal de tre altså diskutere muligheder for en ny kontrakt til målmanden.

Det kommer blandt andet efter imponerende præstationer fra den kun 18-årige teenager, men også det faktum, at Milan  netop har fået nye ejere. Nye, kinesiske ejere, der ikke er blege for at bruge penge.

Donnarummas kontrakt løber pt til sommeren 2018, det vil sige én sæson mere i det italienske, hvorfor det også er på tide, at klubben forlænger kontrakten allerede nu. De vil selvfølgelig ikke risikere at miste ham til næste sommer på en fri transfer uden af få nogen penge for ham.

Teenageren, der har tre landsholdkampe for Italien har været en af Serie As bedste målmænd i denne sæson, hvor han lavet 125 redninger i 33 optrædener for Milan klubben.