Et af de varmeste navne i fodboldmedierne de seneste uger er engelske Kyle Walker, der spiller for Tottenham. Han er længe blevet kædet sammen med et skifte til blandt andre Barcelona, Man Utd og Man City. Nu er det endelig blevet en realitet. 

AF KRISTIAN PARIS

For Premier League klubben Manchester City har netop offentliggjort, at de har sikret sig Kyle Walker fra Tottenham i en handel, der forventes at være omkring de 425 millioner.

Transferen gør Kyle Walker til den dyreste britiske fodbold spiller i historien foran profiler som Raheem Sterling (415 millioner) og John Stones (400 millioner). Handlen putter spilleren på niveau med David Luiz’ skifte fra Chelsea til PSG tilbage i 2014, der gjorde brasilianeren til verdens dyreste forsvarsspiller nogensinde.

Walker har eftersigende sat sin signatur på en femårig kontrakt, der holder ham på Etihad til 2022. Han forventes derudover også at overtage den plads som Pablo Zabaleta og Bacary Sagna har besiddet de seneste par sæsoner. Derudover skriver klubben også, at han vil bære trøje nummer to i den kommende sæson – en trøje han overtager efter Micah Richards afgang i 2015.

Desuden er Walker den tredje store spiller, der skifter til den blå del af Manchester denne sommer. Klubben har nemlig allerede sikret sig Bernardo Silva fra Ligue 1 mestrene Monaco og målmanden Ederson fra de portugisisk mestre Benfica. Det betyder også, at klubben, indtil videre, i dette transfervindue har brugt godt og vel 1 milliard og 70 millioner kroner.

Til klubbens officielle hjemmeside udtalte Walker følgende: “Jeg er overvældet over at blive en del af denne klub, og jeg kan ikke vente med at komme i gang. Pep Guardiola er en af de mest respekterede managers i verden og jeg ved, at kan gøre mig endnu bedre. ” 

Scotland v England - FIFA 2018 World Cup Qualifier

Walker, der nu er 27 år, begyndte karrieren i sin barndomsklub Sheffield United, hvor han fik senior debut som teenager tilbage i 2008. Snart købte Tottenham for ca 40 millioner kroner tilbage i 2009, og resten er historie. Siden dengang har han spillet 230 gange for klubben, der har plads i Nordlondon.