David Beckham får lov til at stå i spidsen for et fodboldklub med lokation i Miami. Det står klart, efter han mandag fik bevilliget tilladelse til at oprette et hold i USAs bedste række, Major League Soccer, MLS.

(Photo by VCG/VCG via Getty Images)

-Det er en fantastisk ære at byde Miami velkommen i Major League Soccer, udtaler MLS-kommissær Don Garber i en officiel udtalelse mandag.

Nyhedsbureauet AFP kan dog berette, at det endnu er uvist, hvornår holdet kommer i aktion.

Det forventes dog, at klubben vil være klar til at spille i MLS i 2020.

– Vores mission om at bringe en MLS-klub til Miami er nu komplet, og vi er meget tilfredse, taknemmelige og spændte, lyder Beckhams reaktion.

– Vores løfte til vores fans i Miami og rundt omkring i verden er simpelt: Dit hold vil altid stræbe efter at gøre dig stolt på banen, stadion vil være et sted, du værdsætter at besøge, og vores indflydelse i samfundet og på South Carolinas ungdom vil række vidt.

Beckham, der blandt andet nyder legendestatus i Manchester United, fortalte offentligt om sine planer om at oprette en MLS-klub tilbage i 2014. Siden dengang har han arbejdet målrettet for at få søsat sit projekt.

I sidste måned lykkedes det at danne ham en trio af partnere, der skal være med til at stifte fodboldklubben. I forvejen bestod ejerkredsen af David Beckham ham selv. I december måned kom topchef for telegiganten, Sprint Marcelo Claure, til, da Simon Fuller også blev en del af projektet.

Klubbens nye stadion kommer til at få en kapacitet af 25.000. Det vil blive lokaliseret i Miami-bydelen Overtown.

Beckham lagde støvlerne på hylden tilbage i 2013. Han var vidt omkring i løbet af sin karriere, der har budt på ophold i Manchester United, Real Madrid, Los Angeles Galaxy, AC Milan og Paris Saint-Germain.

Foruden en præsentabel klubkarriere er det også blevet til 115 kampe på Englands A-landshold.