Tidligere på dagen bragte vi en artikel der beskrev de 50 bedste spillere i Premier League ifølge Sky Sports Power Ranking. Power Ranking er en måde at beregne, hvor god en fodboldspiller er, baseret på en rækker resultater fra kampene. Hvordan den komplicerede udregning forgår, forsøger vi at gengive i denne artikel. 

Af David Paris 

Hver uge udgiver det engelske medie Sky Sports en artikel, der indeholder ugens bedste spillere. Listen er ikke udarbejdet ud fra subjektive holdninger fra en række eksperter, der har set alle kampene i den pågældende Premier League-runde, men er i stedet baseret på en række stats og egenskaber hos de enkelte fodboldspillere. Vi giver dig et komplet indblik i, hvor de såkaldte Power Rankings bliver udregnet.

I går udgav vi en artikel, der placerede de 50 bedste spiller i Premier League. Blandt de største overraskelse kan vi nævne danske Jonas Lössl som nummer to, Chelseas anonyme venstreback Marcos Alonso på førsteholdet og at Manchester City ikke havde en eneste spiller i top 25. Men hvordan bestemmes denne liste så?

Målmænd, forsvarer, angribere og midtbanespiller bliver bedømt forskelligt. 32 parametre tages i betragtning og for eksempel får en forsvarsspiller flere point for at score end en normal angriber gør. Spillerens tidligere Power Rankings tages også i betragtning og det betyder altså, at det er svært ‘bare’ at stryge til tops én enkelt uge, bare fordi man har spillets sin livs kamp. Formen skal opretholdes over en længere periode.

Nedenfor ses en liste over de parametre og egenskaber, som Sky Sports eksperter tager i betragtning, når de sidder med lommeregneren og udregner spillernes placering på listen.

Man også få minuspoints, f.eks. 800 minus for en målmand at lukke en mål ind, mens forsvarsspillerne kun må trækkes med 300 point.