VM er lige rundt om hjørnet. Faktisk er der under et halvt år til. Det er til sommer i Rusland. Allerede nu kan du begynde at planlægge sommeren, således, at du får set så  meget VM-bold som muligt. Såfremt du ønsker at se fodbolden live og ikke bag en tv-skærm bringer vi dig her den komplette guide. 

Af David Paris

Hvordan bliver billetterne solgt? 

Billetterne vil blive solgt i to faser. Den første fra i dag, 14.september til den 12. oktober. Fans af forskellige hold kan ansøge om billetter til udvalgte kampe. Det samme gælder for andre interesseorganisationer. Billetterne og mere information om netop disse bliver tilgængelige på FIFAs hjemmeside.

Hvad hvis jeg misser den første fase af billetter, der er til salg? 

Den anden fase af billetter bliver yderligere splittet i to mindre faser. Den første af fra 5. december 2017 til den 31. januar 2018. De bliver tilfældigt sat til salg, dvs. at man ikke kan forudsige, hvor mange der bliver sat til salg de forskellige dage.  Den sidste fase går fra den 13. marts til den 3. april 2018

 

Kommer der til at være billetter til salg under selve turneringen?

Ja der gør. Så hvis du ikke får købt billetter til en bestemt kamp, kan du med fordel vente til selve turneringen går i gang og så købe billetter den vej. Det gør planlægningen lidt sværere… Denne fase af billetter bliver gjort tilgængelig den 18 april og så frem til den 15. juli.

Hvor meget koster disse så?

Afhængig af hvor prestigefyldt kampen er og om det er gruppespil eller semifinale eller finale, kan prisen variere. De dyreste billetter koster op til 829 pund, hvilket svarer til cirka 7000 danske kroner, mens andre billetter kan koste helt ned til 150 kroner. Disse priser er primært for russerne for at få stadionerne fyldt op til de kampe, hvor der garanteret ikke bliver fyldt op med nationale fans. De fleste billetter ligger dog på en pris, der svarer til cirka 650 millioner kroner.