Af David Paris 

Philippe Coutinhos drøm er endelig blevet til virkelig. Siden i sommer har den brasilianske fodboldspiller ønsket et skifte til Barelona og nu, i januar transfermarkedet, er skiftet så blevet en realitet. Han skifter til den catalanske storklub som den tredjedyreste fodboldspiller nogensinde og på en kontrakt, der varer frem til sommeren 2023. Men spørgsmålet er nu om Coutinho kommer til at spille regelmæssigt og i så fald, hvordan han kommer til at indgå i Barcelona-træner Ernesto Valverdes opstilling, der typisk ikke indeholder en decideret 10’er-position, dvs. den offensive midtbaneplads.

Hvilken plads kommer 25-årige Coutinho til at få? Bliver han angriber, som Neymar var det, inden skiftet til Paris Saint-Germain eller han kan få en plads på den ene af fløjene sammen med Ousmane Dembele? Han kunne måske også være den offensive af de tre centrale midtbanespillere i en 4-3-3-opstilling. Måske bliver han rent faktisk den klassiske offensive midtbanemand, dvs. en 10’er, og så bliver Lionel Messi angriber…

Det engelske medie Goal.com har et bud. Han ville komme til at overtage Neymars rolle. Se det på grafikken nedenfor:

Ovenstående opstilling ville dog betyde, at nyindkøbet Ousmane Dembele, der kom til Camp Nou i sommer fra Borussia Dortmund ville være henvist til bænken og det er måske ikke optimalt for en klub af Barcelonas kaliber. Istedet kunne han indtage højrefløj – og Coutinho på den venstre i den klassiske 4-4-2-opstilling. Se de nedenfor:

Her er det selvfølgelig en smagssag, hvem træner Ernesto Valverde ønsker at have på den centrale midtbane. Men med to offensive spillere som Coutinho og Dembele kan det være en god ide at have en holdende midtbanespiller i form af Busquets og derfor kunne Paulinho blive udskiftet med enten Andres Iniesta eller Ivan Rakitic.

Hvad synes du? Hvordan burde Barcelona bruge verdens tredjedyreste fodboldspiller – burde han overhovedet starte inde?