Af David Paris

Lige ved siden af spillertunnelen på Paris Saint-Germain, eller PSG’s stadion er der en plads til NAsser al-Khelaifi. Den plads er specielt reserveret til ham, fordi han er ejeren af den franske hovedstadsklub. Det er hans plan, at han klub meget snart skal overtage verden og dominere fodboldeuropa. Det kommer til at ske ved hjælp af nyindkøbene Neymar og Kylian Mbappe.

I et eksklusivt interview med den engelske avis The Daily Telegraph har ejeren af en af verdens bedste klubber, forud for den nye Champions League-sæson fortalt, hvordan milliard-investeringerne i Neymar og Mbappe kan hjælpe PSG til at blive verdens bedste klub. Han slår fast, at han  har fået ‘værdi for pengene’ og betrager begge handler som en ‘rigtig god handel’.

Overgangssummerne er enorme. Den brasilianske superstjerne Neymar har kostet den arabiske ejer 1,6 milliarder danske kroner, og det unge stjernefrø, Kylian Mbappe er lejet i Monaco for næste sæson. Den aftale har han skulle betale 800 millioner kroner for.

Han fortæller selv følgende til samme avis:

“Vi har arbejdet meget hårdt i de sidste seks år for at opbygge klubben – og indtægterne i klubbe, og de er steget gennem billetsalg, sponsorering, merchandising, kamp-dage og tv-rettigheder for omkring 90 millioner euro til ca. 500 millioner euro. Vi planlægger nu fortsat at øge omsætningen fra 20 til 40 procent. Vi har et år til at opfylde FFP kriterier (de såkaldte Financial Fair Play-kriterier, red.) Vi har indtil 30. juni 2018. Så jeg fortæller alle: slappe af og tænke på din egen opgave. 

“Der er pres fra andre klubber, der vil have os undersøgt, men jeg tror ikke, at UEFA vil blive påvirket af presset, fordi de er meget professionelle og meget alvorlige. Vi respekterer alle klubber, og vi forventer det samme til gengæld. Vi har investeret i den franske liga og at være stærkt konkurrencedygtige i Champions League. Vi overholder alle regler til fulde.”