Den tidligere verdensetter på ranglisten inden for tennis, Rafael Nadal er fra Spanien og kæmpe stor Real Madrid-fan. Han var angiveligt manden, der overtalte Real Madrids præsident om at stortalentet Marco Asensio ville være penge værd ved et eventuelt køb. 

Af David Paris 

Hvis man spørger avisen og mediet IBTimes så skulle den spanske tennisstjerne Rafael Nadal være hovedårsagen til, at Real Madrid købte Marco Asensio i Mallorca tilbage i 2014. Han var nemlig manden, der ringede til hovedstadsklubbens præsident Florentino Perez og rådede ham til at købe Asensio så hurtigt som muligt. Den tidligere Wimbledon- og US Open-vinder skulle, i telefonopkaldet til Perez, sagt følgende: “Du er simpelthen bare nødt til at købe ham før alle andre.”

Senere samme dag skulle Asensio, der i dag er 21 år, have modtaget et opkald fra José Ángel Sánchez, Real Madrids generelsketretær, med et tilbud om en kontrakt.På trods af tilbud og forhandlinger med ærkerivalerne fra Barcelona, skulle Asensio i løbet af blot få timer, skrevet under på kontrakten med kongeklubben.

I dag, tre år senere, er den offensive midtbanespiller eller fløjspiller, en vigtig del af træner Zinedine Zidanes indtil videre, succesfulde hold, hvilket han senest beviste ved en scoring i Champions League-kvartfinalen mod Bayern München i midtugen. I aftenens El Clasico-opgør, ligner Asensio en mand, der komme til at starte inde. Dette på trods af en ellers skadesfri og kampklar Toni Kroos.

Den unge spanier spillede hele kampen i midtugen mod den tyske storklub, en kamp, der gik i forlænget spilletid og derfor ville det være naturligt, at lade Asensio restituere sig. Men på grund af hans fremragende form ser Zidane ikke ud til at ville skåne ham og vi får se om det har været en klog beslutningen, når kampen fløjtes i gang klokken 20.45 på Santiago Bernabeu.