Det er tid til at gøre status over, hvad der egentlig skete i fodboldåret 2018, som må siges at være et meget begivenhedsrigt år for fodboldelskerne. Det er nok både på godt og ondt, at der i det forgangne år skete mange ting omkring danskernes yndlingssport, som de vil huske i fremtiden.

 

Når det kommer til sport, er der ikke tvivl om, hvad danskerne er mest vilde med. Selvom også særligt håndbold er en favorit hos mange, så er det fodbold, som vinder kapløbet, og det er her, langt de fleste altid gerne vil følge med. Men kan du huske, hvad der skete i det forgangne fodboldår? Nedenfor fokuserer vi på det, som vedrører dansk fodbold.

 

Landsholdskonflikten

Det er svært at tale om fodboldåret 2018 uden at nævne den landsholdskonflikt, som fyldte voldsomt meget i de danske medier, men som bestemt også nåede udenfor landets grænser. Det var en konflikt mellem spillerforeningen og DBU, og i bund og grund handlede den om de vilkår, spillerne har, når de spiller landsholdsfodbold.

 

DBU mente ikke, at de skulle gøres til arbejdsgiver, imens spillerne mente, at de blev underbetalt og samtidig havde dårligere rettigheder, end de burde. Derfor blev en aftale ikke indgået, og så endte det som bekendt med en voldsomt pinlig historie, hvor Danmark måtte stille med et såkaldt vikarlandshold mod Slovakiet i en testkamp. Det blev til et hæderligt 3-0-nederlag, men det vil i mange år være lidt af en skændsel for Danmarks renomme i fodbold-Europa.

VM

Og nu til det mere positive, for 2018 var naturligvis også VM-år, og det blev et ganske flot et set med danske øjne. Holdet nåede til ottendedelsfinalen, hvor vi meget uheldigt blev slået på straffespark af Kroatien. Et land som i øvrigt nåede helt til finalen, hvor de blev slået af Frankrig.

 

Netop Frankrig mødte Danmark også, og vi var faktisk det eneste land, som ikke tabte til de senere verdensmestre – vi spillede nemlig 0-0 i den sidste gruppekamp i Moskva. Frankrig vandt fortjent slutrunden med et ganske ungt hold, og mange spår de blå gode chancer for at genvinde guldet om fire år til VM i Qatar, hvor store dele af den samme stamme på holdet formentlig vil være intakt.

Pokalen til Herning

Kigger vi lidt på klubfodbolden herhjemme, blev det et år, hvor Brøndby IF og FC Midtjylland længe kæmpede en drabelig kamp om det danske mesterskab. Førstnævnte snuppede pokalen, og det lignede da også længe, at det ville blive til endnu en titel til vestegnen. FC Midtjylland ville det dog anderledes, og med en sejr på Brøndby Stadion blev spændingen bragt tilbage før de to sidste runder.

 

Her snublede Brøndby i en kamp, som mange nok sent vil glemme, og derfor havnede fordelen pludselig i Herning, fordi midtjyderne slog mestrene fra FCK i Parken. Dermed havde FC Midtjylland alle chancer, og man gjorde arbejdet færdigt ved at slå Horsens på hjemmebane i den sidste spillerunde, hvorefter man kunne lade sig hylde som mestre for anden gang i klubbens historie.