Transfervinduet er i gang og det betyder, at spillerne kan skifte klub og forhandle med andre arbejdsgivere næsten som det passer dem. Det betyder også, at der er masser af rygter i medierne og det er næsten det eneste spaltepladsen i de store aviser bliver brugt på. Denne artikel handler dog ikke om rygter eller andet i den retning, men vi bringer dig her en faktuel nyhed. Michu er gået på pension. 

Af David Paris 

Den tidligere Swansea-spiller Michu, eller Michu Oviedo, som hans egentlige navn er, har annonceret, at han ikke kommer til at spille fodbold i næste sæson – og at han derfor lægger støvlerne på hylden. Det sker i en alder af kun 31 og pensionen fuldfører han et af de vildeste 180 graders vendinger i moderne fodbold.

Han blev kendt som en mand af kvalitet i den spanske klub Real Vallecano, inden danske Michale Laudrup i sommeren 2012 hentede ham til Liberty Stadium, Swanseas hjemmebane, for blot 17 millioner danske kroner. Den dengang 26-årige angriber blev straks et hit og med sin gode udnyttelse af sin fysik og sit iskolde venstreben, nettede han mange gange.

Han kostede svanerne så lidt og blev blandt et af de bedste køb den sæson. Han scorede 18 mål og var en af de væsentligste årsager til at Swansea opnåede en placering i den bedre halvdel af Premier League og samtidig vandt Liga Cuppen.

Men som Newtons tredje lov siger, så må det der går op også gå ned og det var præcis, hvad der skete med Michu. Den efterfølgende sæson havde han mange både knæ og ankel-skader, hvilket forhindrede ham i at spille flere kampe i træk og få opbygget en formkurve.

Herefter gik turen på lån til Napoli, hvor successen endnu en gang udeblev med kun tre kampe fra start i den italienske klub. Da han kom tilbage til Swansea, i 2015, var hans kontrakt udløbet og i stedet skrev han kontrakt med mindre spanske klubber, nemlig Oviedo og Langreo før han altså denne sommer har offentliggjort, at han indstiller karrieren i en alder af kun 31 år.