Liverpools helt store helt, Mohamed Salah har været helt fantastisk i denne sæson og blive lige nu, af mange, betragtet som en af verdens absolut bedste spillere. Han har været eminent god for Merseyside-klubben i denne sæson – faktisk er han den mest scorende spiller i Europas fem største ligaer. Imponerende for en spiller, som ikke størstedelen af Premier Leagues fans kendte før ham i sommer kom til Liverpool fra AS Roma.

I takt med fløjspilleren store succes på banen, begynder der selvfølgelig at melde sig spørgsmål, hvor god han egentlig er. Er den egyptiske landsholdsspiller lige så god som de fem-dobbelt Ballon d’Or-vindere Lionel Messi og Real Madrid fra henholdvis Barcelona og Real Madrid. Salah har aldrig vundet Ballon d’Or, så ud fra det parameter har han stadig lang vej igen.

I 36 kampe han nettet 32 gange, hvilket selvfølgelig får ham til toppen af Premier Leagues topscorerliste. Han har derfor allerede nu vundet ‘Den Gyldne Støvle’ i Englands bedste række, ligesom han også kan prale af titlen som PFA Player of the Year og FWA Footballer of the Year.

Hovedpersonen selv mener ikke, meget ydmygt, at han er på samme niveau som Ronaldo og Messi selvom han har scoret flere mål end dem begge i denne sæson. I alt har Salah nettet 44 gange mod Messis og Ronaldo 43 mål. Og netop Ronaldo kommer Salah i en direkte duel mod, når han i Champions League-finalen i slutningen af denne måned skal spille mod Ronaldos Real Madrid-mandskab.

Salah siger: “Overhovedet ikke. Jeg siger ikke, at jeg på samme niveau som dem, for de har begge to præsteret vildt i de seneste 10 og 11 år. Der er jeg ikke endnu. Sådan et stabilt nvieau kan jeg ikke prale af – endnu. jeg skal fastholde mine præstationer de næste mange år, og så kan vi snakke om det.”