Af David Paris 

De fleste kender til Sam Allardyce eller ‘Big Sam’ som også han bliver kaldt. Udefra ser han ud som en stor dejlig bamsefar, der ikke kunne gøre en flue fortræd. Derfor kommer det også som et chok for de fleste, at venlige Sam har aflyst Evertons jule-arrangement, simpelthen fordi han ikke mener, de er berettiget til at gå amok i julegodter og sovs, fordi klubben ligger så dårligt placeret i den bedste engelske række.

Selvom Merseyside-klubben i de sidste par uge har bevæget sig op ad i tabellen, blandt andet med et 1-1-resultat mod Liverpool i weekenden, synes Sam ikke, at jule-arrangementet sender det rigtige budskab. Fansene skal nemlig vide, at de gør alt, hvad de kan for at få klubben på rette køl igen.

 (Photo by Christopher Lee – UEFA/UEFA via Getty Images)

Jule-arrangementet skulle have fundet sted næste mandag efter kampen mod Swansea, men nu må arrangørerne altså lede efter et andet tidspunkt – hvis der overhovedet bliver noget arrangement. Dog lovede Allardyce, at der nok skal komme et andet socialt arrangement, det bliver dog nok først efter nytår.

Allardyce siger: “Ja, jeg satte en stopper for julefest, fordi det er ikke det vi behøver lige nu. Vi er i en dårlig position lige nu. Jeg sagde til spillerne, at de får lov til at holde en anden fest i januar måned. Så kan de hygge sig sammen og jeg vil naturligvis også være der. Som træner det rigtig vigtigt at holde fast i sin autoritet og sin evne til at holde hovedet koldt og træffe nogle beslutninger selvom man måske kan blive upopulær. Jeg kan godt lide spillernes selskab, men det er på de forkerte tidspunkt, der bliver holdt jule-hygge. Det går godt lige nu med mange point, men vi er stadig placeret på en dårlig plads. Det skal vi lave om på.”