Af David Paris 

Everton-træner Sam Allardyce har afløret, en af hovedårsagerne til at angriber Oliver Giroud ikke skiftede væk fra Arsenal i sommers, selvom han angiveligt havde flere tilbud for andre klubber – med udsigt til mere regelmæssig spilletid. En af dem var netop Everton, der ifølge flere medier var enormt tæt på at hente den franske angriber til Goodison Park. Nu fortæller Allardyce så, hvorfor handlen gik i vasken.

Everton var hele sommeren på udkig efter en spiller, der kunner erstatte Romelu Lukaku, der skiftede til Manchester United, og score over 20 mål på en sæson. Manden skulle have været Giroud, der tidligere har vundet det franske mesterskab med Montpeiller i Ligue 1.

Allardyce har ikke været Everton-træner i lang tid, men han har allerede fået indsigt i klubbens hemmeligheder.. (Photo by Christopher Lee – UEFA/UEFA via Getty Images)

The Toffees, som Everton også kaldes, har indtil videre i denne sæson i sandhed manglet en angriber, der kunne score mål og det resulterede i, indtil for et par måneder siden, Everton lå og rodede i den nederste halvdel af Premier League – faktisk tæt på nedrykningsstregen.

Sam Allardyce fortæller: “Så vidt jeg ved, så er det fordi, at han ikke ville flytte sin familie geografisk. Hans kone vil eftersigende ikke bo andre steder end hvor han bor nu og hvis han skulle spille i en anden klub og stadig bo det samme sted – i London – så ville Watford være maksimal afstand. Everton ligger længere væk. Det er ofte kvinderne, der afgør det. Det er dem der er chefer og sådan er det også i Girouds tilfælde.”

Giroud siger selv: “Jeg var tæt på at skifte til en anden engelsk klub, Everton,  men jeg synes jeg tog det rigtige valg. Arsenal er det rigtige sted for mimg. Jeg har respekt for Marsielle og deres fans og hele klubben, men selvom deres tilbud også var fristende takkede jeg pænt nej tak. At vende tilbage til Frankrig er dog helt sikkert en mulighed i fremtiden og formentlig noget jeg vil gøre brug af.”