Arsenals fløjspiller Alexis Sanchez vil eftersigende gerne forlænge sin kontrakt, men kun på to betingelser. Lønforhøjelse og en frikøbsklausul indbygget i den nye kontrakt. Vil træner Wenger gå med på den, og hvorfor vil han overhovedet have en frikøbsklausul lige pludselig.

Af David Paris

I Arsenals Champions League-kamp tirsdag aften beviste Alexis Sanchez, at han er blandt klubbens bedste og mest kampafgørende spillere. Han hamrede den nemlig ind til 1-1 i en desperat kamp mod Paris Saint-Germain, som klubben fra den franske hovedstad klart og fortjent skulle have vundet.

Af den grund er det selvfølgelig elementært og grundlæggende, at Arsene Wengers mandskab har brug for Sanchez de næste mange år, hvis de vil gøre sig forhåbninger om at komme tilbage til den ypperste top af fodbold-europa.

Det er dog ikke helt sikkert, at London-klubben kan holde på den hurtige chilener, der har rundet 27 år. Ifølge den engelske avis The Mirror vil Sanchez nemlig kun forlænge sin kontrakt på Emirates Stadium, der udløber om under to år, på to betingelser.

Det ene krav er en lønforhøjelse – ligner nu kan han hæve i omegnen 1,2 millioner kroner om ugen. Det andet krav er, at der skal indbygges en frikøbsklausul i den nye kontrakt. Selve prisen på klausulen er dog ikke forhandlet endnu.

I første omgang kan man godt forstår Sanchez’ krav om flere penge om ugen, da han siden ankomsten i 2014 virkelig har markeret sig som en af Premier Leagues bedste spillere. Derudover er forespørgslen om en frikøbsklausul lidt underlig – for har Sanchez planer om at forlade England, hvis den rette køber kommer?

VI ved det ikke og kan kun gætte, men det er måske lidt foruroligende for The Gunners-fansene, der selvfølgelig håber han bliver i klubben lidt længere. Hvad tror du?