En spiller i Schalke 04 har den seneste tid tiltrukket sig mere opmærksomhed end en spiller i klubben nogensinde har gjort før. Og nu vil han til Barcelona. 

AF KRISTIAN PARIS

Der er tale om Schalke-midtbanespillere Leon Goretzka, der angiveligt har informeret sin agent om at komme til Barcelona til sommer, når transfervinduet åbner efter sæsonen.

Goreztkas markedsværdi har taget en markant positiv udvikling over de seneste par måneder. Den er vokset med adskillige millioner, eftersom den unge tysker har imponeret for Schalke i Bundesligaen.

Den tidligere Bochum spillers kontrakt udløber allerede til sommer, og derfor er han naturligvis allerede nu på jagt efter en ny arbejdsgiver, når hans kontrakt udløber. Mange regner lige nu med, at tyskeren vil blive solgt til januar – på den måde kan Schalke nå at tjene på spillerens egenskaber – så han ikke skifter på en fri transfer uden en transfersum, ligesom det var tilfældet med Sead Kolasinac og Joel Matip i sommers.

 

 (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Bongarts/Getty Images)

Liverpool og Barcelona er begge blevet kædet meget sammen med den unge, talentfulde tysker. Men nu ser det dog ud til, at den catalonske storklub, Barcelona, er wonderkiddets foretrukne destination til sommer. Det skriver den spanske avis Mundo Deportivo i hvert fald.

 

Det rygtes eftersigende, at Goretzkas agent, Jörg Neubauer,  har fået ordre på at sørge for at midtbanespilleren kommer til Barcelona i den nære fremtid. Det rygtes faktisk, at klubben sportsdirektør, Robert Fernandez, har haft talentspejdere ude for at scoute spilleren.

Selvom Copa del Rey vinderne fra sidste år er Goretzkas foretrukne transferemne, har tyskeren ikke udelukket et skifte til Jürgen Klopps Liverpool, der også kunne bruge den 22-åriges egenskaber på banen.

Schalke har som sagt mistet mange spillere på det seneste. I sommers forlod Matip, Kolašinac, Klaas-Jan Huntelaar og Eric Maxim Chuopo-Moting  alle klubben på en fri transfer, mens Max Meyers kontrakt løber ud til sommer også.