Kasper Schmeichel stiller muren inden et frispark mod Manchester United i weekendens kamp. (Getty Images)

Kasper Schmeichel stiller muren inden et frispark mod Manchester United i weekendens kamp. (Getty Images)

Sæsonen for Leicester City har været med pil opad, og 2. pladsen er særdeles overraskende for de fleste, efter de første 14 kampe er blevet afviklet i Premier League i denne sæson.

Og der er især to spillere i truppen, der har haft en markant og afgørende betydning for Leicesters flotte placering på dette tidspunkt af sæsonen.

Den ene er Jamie Vardy og i den anden af banen har danske Kasper Schmeichel også en forholdsvis stor andel i den fine andenplads.

Schmeichel har utallige gange, igen og igen leveret nogle flotte og solide præstationer, som har været en stærkt medvirkende årsag til, at Leicester kun har tabt en enkelt kamp i denne sæson.

Hvis man ser over samtlige kampe i Premier League sæsonen, har ingen været bedre end Kasper Schmeichel.

EA Sports’ såkaldte Player Performance Index, PPI, er designet til at udregne, hvem der ud fra diverse statistikker er bedst – og dårligst i de forskellige kategorier.

Kasper Schmeichel ligger efter weekendens runde placeret som nummer 62 på listen af samtlige spillere i Premier League. Han har et index på 165, hvor Petr Cech fra Arsenal er næstbedste målmand som nummer 67 med et index på 163.

Seks faktorer gør sig gældende i udregningerne fra EA Sports.

Antal sejre – point til spillerne, når de har været på banen i en sejr. Fuld spilletid giver flest point, spillernes indsats per kamp – positiv indflydelse på en sejr (skud på mål, tacklinger, redninger osv.).

Brændte chancer, gule/røde kort og andre negative ting trækker ned.

Antal kampe – point tildeles efter hvor mange minutter, man spiller, mål scoret, assists til mål, clean sheets – hvor alle spillere kan få point. Dog får målmanden af gode grunde flest, da han er den person, der sørger for at målet lukkes ned.

Kasper Schmeichel er dog langt fra bedste dansker i Premier League. Her må han se sig slået af landsholdskollega, Christian Eriksen, der ligger et godt stykke foran Schmeichel som nummer 23, hvilket gør ham til Premier Leagues 14. bedste midtbanespiller.