Lasse Schöne er fast mand i Genoas startopstilling, men danskeren fortæller, at det ikke har været nemt at skulle vende sig til at bo i Italien. 

Lasse Schöne har foreløbig spillet i 21 kampe for Genoa i denne sæson. En pænt antal, og den 33-årige danske landsholdsspiller er blevet en central del af Serie A-mandskabet. Til klubbens hjemmeside fortæller midtbanespilleren, at det ikke har været en nem transformation at skifte fra Holland til Italien. Schöne skiftede fra Ajax i sommer. 

”Det var svært i begyndelsen. Når man flytter fra et land til et andet, er man nødt til at vænne sig til, hvordan tingene fungerer i det nye land. Mine børn savner deres venner, men vi nyder alle de ting, som Italien har at byde. Vi finder os til rette,” siger han. 

Lasse Schöne fortæller, at han var forberedt på, hvad der ventede ham, når han skiftede til Genoa. Men også at hans nuværende danske holdkammerat Lukas Lerager hjalp ham med at træffe beslutningen om at skrive under på en kontrakt med den italienske klub. 

”Jeg talte med Lerager, som var her i forvejen, og han bekræftede, hvilken varme der er i klubben. Jeg vidste godt, at tilhængerne altid er der for holdet, og det kan jeg rigtig godt lide, da jeg ikke bryder mig om at spille på tomme stadions,” siger Lasse Schöne og pointerer, at når man kommer til en ny klub, vil man gerne have, at det hele flasker sig, og at man er i stand til at svare på spørgsmål.

Lasse Schöne, Lukas Lerager og resten af Genoa-mandskabet frister i øjeblikket en tilværelse under nedrykningsstregen i Serie A. I weekenden møder holdet Parma på hjemmebane. Genoas lokalrivaler fra Sampdoria ligger akkurat på den rigtige side af nedrykningsstregen.