Borussia Mönchengladbach fik en forfærdelig sæsonstart med 5 Bundesliga nederlag i streg. Resultatet blev at daværende træner Lucian Favre valgte at forlade den synkende skude. Den tidligere assistenttræner Andre Schubert har nu taget over, og han har vidst sig at være lidt af en mirakelmager!

Ingen kunne tro deres egne øjne, da sidste års 3.plads i Bundesligaen fra Borussia Mönchengladbach blev splittet ad 5 Bundesliga kampe i træk, især daværende manager Lucian Favre var forvildet og frustreret, hvilket resulterede i en deprimerende afsked mellem ham og klubben. Siden da er skuden dog vendt og Gladbachs spillere har fået ny tro på tilværelsen. Dette skyldes især en mand Andre Schubert! Den forhenværende assistenttræner tog over efter Favres afrejse og siden da har Die Fohlen strålet på banen.

Holdet har fået selvtillid og det kan ses på spillet! Gladbach har vundet de seneste 6 Bundesliga kampe i Bundesligaen og tilkæmpet sig en flot 5.plads. Ydermere har de formået at spille uafgjort ude imod Juventus i den tredje gruppekamp i dette års Champions League gruppe D.

Den tyske Harry Potter?

Gladbach møder Juventus i morgen, og de forventes at gøre det godt, dette skyldes ikke mindst den fine stime tyskerne befinder sig i, men også fordi at det forlyder at tyskerne har Harry Potter af tysk fodbold siddende ude som sidelinjen. Schubert selv insisterer dog på, at han ikke er nogen troldmand.

– ” Jeg har et ar på min kind (Som reference til Harry Potters ar i panden).” Grinede Schubert ud til pressekonferencen forud for kampen.

– “Jeg fik det da jeg var 3 år, men det betyder ikke noget, jeg er ikke troldmand eller sådan noget. Magi eksisterer i fodbold, men det her skyldes vores arbejde og det er handler om koncentration. Troldmændene skal findes på banen, Ibrahim (Traore) er en af dem, men hans holdkammerater viser også glimt af magi til tider.”

Juventus er taktisk stærke

Schubert påpeger også at magien gerne skulle vise sig i morgen, da holdet møder en stærk taktisk modstander med en masse individuelle kvaliteter.

– ” Vi har set på Juve, vi har studeret dem og er forberedt på dem. Vi har en ide til, hvordan at vi skal stoppe dem og deres formation, det skal gøres som et kollektiv.”

– ” De er et godt hold, med gode individer og en god taktik, så det bliver en spændende udfordring der ligger foran os.”

– ” Vi er et godt hold, som desværre ikke startede helt så godt som vi havde håbet på, men vi bliver mere og mere stabile og det vil vi gøre vores bedste for at vise i morgen.”

Borussia Mönchengladbach ligger efter 3 gruppekampe i Champions League sidst i gruppe D med 1 point og en målscorer på -4. Om Die Fohlen kan overraske i morgen og vinde hjemme imod mægtige Juventus vil tiden vise. Kampen spilles i morgen 20.45.