Emirates Stadium er et relativt nyt stadion, da det er bygget i 2006. Det har en tilskuerkapacitet på lidt over 60.000. Det blev bygget som en erstatning til Highbury, der både var nedslidt og ikke kunne rumme alle de tilskuere, som Arsenals ledelse gerne ville have, at den skulle rumme.

Dette blev mange tilhængere af Arsenal dog skræmt over, da de blev præsenteret for planerne om en ny arena, der skulle erstatte legendariske Highbury, hvor Arsenal i tidernes løb har fået hentet en del trofæer hjem. Men tilhængere kunne dog godt indse, at Arsenal var vokset fra det forholdsvis nedslidte stadion, der kun havde plads til 38.500 tilskuere, og som overhovedet ikke var konkurrencedygtigt med andre fodboldklubber af Arsenal størrelses tilskuerkapacitet.

Emirates er det tredjestørste fodboldstadion i England, placeret efter Old Trafford og Wembley, og har plads til hele 60.361 siddende tilskuere, men det er dog stadig vanskeligt at få billetter til stadionet og se Arsenal live.

Arsenal har mange fans i Skandinavien. Det skyldes nok til dels, at storklubben har huseret fodboldlegender såsom Thierry Henry, Fredrik Ljungberg og Dennis Bergkamp. Men også de mange trofæer er selvfølgelig også medvirkende til de mange fans.

Gennem årene har Arsenal vundet 13 Premier League-titler, hvoraf den sidste kom i 2004, 10 sejre i FA Cuppen, og to Capital One Cup-trofæer.

 

Emirates’ historie

I 1997 vedtog man i Arsenals bestyrelse, at det var på tide, at man flyttede fra det historiske Highbury. Beslutningen indtraf man, da man fik afslag hos de lokale myndigheder om en udvidelse af klubbens daværende stadion, Highbury. Derfor valgte man at købe et afsondret industriområde i Ashburton Grove med planer om at bygge en nymodens arena, der var markant større end den gamle. Det vakte stor glæde hos Londons borgere.

billetter til arsenal

Highbury stadion (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

Dog gik der et par år, før selve byggeriet begyndte, da der var problemer med at skaffe finansieringen til det nye stadion. Men i 2004 gik flyselskabet Emirates Airlines ind som hovedsponsor for den nye arena, og med de mange nye penge fra flyselskabet kunne byggeriet gå i gang. Det tog cirka to år at færdiggøre byggeriet, og det var bestemt ikke nogen billig fornøjelse. Hele 3,6 milliarder danske kroner blev der brugt i forbindelse med byggeriet.

For at hente nok penge til byggeriet skal stadionet hedde Emirates Stadium frem til sæsonen 2021/22.

 

Transport til og fra stadion

Det er nemt at komme til Arsenals stadion. Londons metrostation med stop på Arsenal station kan med fordel benyttes, hvis du har billetter til den nordlige side af Emirates Stadium. Har du derimod billetter til den sydlige side af Emirates Stadium, er det nemmest, at stå af på stationen Highbury & Islington.

Emirates Stadiums – eller som det kaldes i folkemunde, Ashburton Grove – forholdsvis gode placering gør stadionet til et populær udflugtsmål i forbindelse med en tur til London. I den engelske hovedstad kan du blandt andet opleve seværdigheder som Tower Bridge og Big Ben.