Græstæppet på Aalborg Portland Park er bare bedre end på andre stadioner rundt om i det det danske land. Det oplyser Spillerforeningen i en pressemeddelelse i dag, efter en tilbagevendende undersøgelse om Superligaens baner. Se listen nederst i artiklen.

(Photo by Jan Christensen / FrontzoneSport via Getty Images)

af: Emil Plovgaard

Hvert år skal der kåres, hvilken klub, der har den bedste bane. Det sker i et samarbejde mellem Spillerforeningen og alle Superliga-klubbernes anførere.

Efterårets bedste bane befinder sig i Aalborg på Aalborg Portland Park, hvor AaB har hjemmebane.

Med en gennemsnitsbedømmelse på 4,50 ligger AaB’s hjemmebane alene i front foran henholdsvis Brøndby Stadion, der blev kåret til Danmarks Bedste Bane 16/17, og MCH Arena, der løb med hæderen i 15/16- og 12/13-sæsonen.

I Aalborg har man særligt fokus på, at banen skal være af en særlig god kvalitet, og derfor har man også to såkaldte groundsmen ansat. I alt bruger kommunen 900.000 kroner om året udelukkende på at holde banen klar til Superliga-fodbold.

En prioritering, der glæder formand for Spillerforeningen, Thomas Lindrup.

– Jeg glæder mig selvfølgelig over, at der er tæt konkurrence i toppen, og at banen i Aalborg er så god, som spillerne giver udtryk for. Hverken vi eller spillerne forventer andet. Men derfor er det jo alligevel vigtigt at fremhæve og hylde de gode baner, siger Thomas Lindrup.

Han peger på, at gode trænings- og kampbaner er en forudsætning i professionel fodbold.

– Banerne er fodboldspillernes arbejdsplads. Det er spillernes kontor. Gode baner giver både gode forhold for spillerne og bidrager positivt til produktet. Det vinder alle på. Det er professionel fodbold, og spillerne yder en enorm indsats for konstant at blive bedre. Det kræver, at de også har gode rammer for at videreføre den indsats på banen – uanset om det er til træning eller kamp.

Efterårsstillingen 2017/2018:

 1. Aalborg Portland Park (AaB): 4,50
 2. Brøndby Stadion (Brøndby IF): 4,40
 3. MCH Arena (FC Midtjylland): 4,30
 4. Sydbank Park (SønderjyskE): 3,89
 5. Ceres Park (AGF): 3,67
 6. BioNutria Park Randers (Randers FC): 3,63
 7. EWII Park (OB): 3,50
 8. Lyngby Stadion (Lyngby): 3,12
 9. Telia Parken (FC København): 3,00
 10. DS Arena (Hobro): 2,75
 11. CASA Arena Horsens (AC Horsens): 2,56
 12. Helsingør Stadion (Helsingør): 2,40
 13. JYSK Park (Silkeborg IF): 2,33
 14. Right to Dream Park (FC Nordsjælland): 2,30