Da den britiske fodboldklub Forest Green Rovers annoncerede, at de skulle have nyt stadion var der ikke tale om et helt almindeligt stadionbyggeri.

Klubben skal nemlig have bygget verdens første – og største – fodboldstadion i træ. Det er således første gang nogensinde i verdenshistorie, at en fodboldklub får bygget et fodboldstadion af træ.

Det er arkitektgruppen Zahi Hadid Architets som står bag planerne om at realisere stadionet i træ. Arkitektgrupperne skal også stå bag de forskellige stadions til VM i 2022 i Qatar og har stået bag byggeriet af Londons svømmestadion under OL i 2012.

Foto: Dezeen.com

Foto: Dezeen.com

Stadionbyggeriet er en del af et større byggeri kaldet Eco Park nær den engelske by, Stroud. Et projekt der kommer til at koste 100 millioner pund, eller rettere sagt over 800 millioner danske kroner.

Foto: Dezeen.com

Foto: Dezeen.com

Stadionet kommer til at kunne rumme op imod 5.000 tilskuere, når det er færdigbygget, og der blev lagt bud fra hele 50 arkitektfirmaer, der alle ville bidrage til projektet.

Foto: Dezeen.com

Foto: Dezeen.com

Bestyrelsesformanden for Forest Green Rovers udviste sin begejstring for projektet i et interview med The Guardian:

Den virkelige fascinerende ting omkring det her stadion er, at det kommer til at bestå af næsten kun træ. Det er første gang nogensinde, at et fodboldstadion kommer til at bestå af træ.

Vi har forsøgt at udvide vores nuværende stadion, men det er begrænset, hvad vi kan gøre. Det blev ikke bygget med tanke på miljøet, men det bliver vores kommende heldigvis.

Hos Eco Park har vi startet på et helt nyt kapitel i fodboldhistorien, og vi vil gå længere, end nogen, nogensinde før har gjort. Vi bliver det grønneste fodboldstadion i verden.