Ariz Bouhaddouz headede en bold i nettet, kort før slutfløjt, og dermed blev han skurken for Marokko. Indskifteren scorede selvmål i det 95. minut – dermed snuppede Iran alle tre point i en vigtig bundfinale i Gruppe B.

Foto: Francois Nel/Getty Images

Før kampen var der store forventninger til Sardar Azmoun, som også kaldes for ’den iranske Messi’. Han var ligesom stjernen på Carlos Queiroz’ iranske mandskab.

På trods af, at han missede sidste VM-slutrunde, så har Azmoun slået sig fast på det iranske landshold. Således har han scoret 23 gange i 32 kampe over de seneste fire år. Det betyder, at han er Irans femtemest scorende spiller nogensinde.

I denne kamp levede han dog ikke op til forventningerne, og i stedet måtte han sætte sin lid til en markant brøler i det marokkanske forsvar.

Iran var kommet til Rusland, som det første asiatiske hold nogensinde til at kvalificere sig til en VM-slutrunde. Deres offensiv bestod, foruden Azmoun, af Alkmaar-spilleren, Alireza Jahanbakksh, som i sidste sæson scorede 21 mål i Æresdivisionen.

Den sidste mand i offensiven hedder Karim Ansarifard, og han havde scoret 17 gange for Olympiakos i sidste sæson. Men ingen af de tre førnævnte kunne finde vej til netmaskerne hos et Marokko-hold, som kun havde lukket et mål ind i de seneste otte kampe.

Den tekniske stærke midtbanespiller, Ajax- og Marokko-stjernen Hakim Ziyech, kunne heller ikke finde nettet i dagens opgør. I det 79. minut så han sin afslutning blive reddet af El Kajoui.

Afgørelsen faldt i det 95. minut

Få minutter før slutfløjt, faldt der dog en afgørelse på løjerne. Ehsan Haji Safi fra Iran svingede et frispark ind i feltet, og her kom Bouhaddouz – uheldigt – til at sende bolden i eget net.

Iranerne jublede, som havde de vundet VM, og det var da også et vigtigt skridt for dem i denne slutrunde, i en gruppe, som er blevet kaldet for ’dødsgruppen’.

Marokko derimod skal finde styrke til at komme tilbage, hvis de skal have nogen som helst chance for at gå videre fra gruppen. Portugal og Spanien er nemlig de øvrige lande i gruppen.

Marokkos startopstilling: El Kajoui; Hakimi, Benatia, Saiss, Amrabat; Belhanda, Boussoufa, El-Ahmadi; Harit, Ziyech; El Kaabi

Irans startopstilling: Beiranvand; Hajisafi, Cheshmi, Pouraliganji, Rezaeian; Shojaei, Ebrahimi; Amiri, Ansarifard, Jahanbaksh; Azmoun