Leicester City er mestre. Det utænkelige er sket. Det blev sikret i aften, og det var sidste års mestre – Chelsea – der præsterede at sætte en afgørende fod på at Leicester blev mestre i aften. Sådan så det ellers ikke ud – langt fra.

Af Laust H Kehlet

I dag mødte Chelsea og Tottenham hinanden i et klassisk London Derby. Tottenham skulle vinde for at holde muligheden åben for at vinde mesterskabet som eneste tilbageværende konkurrent til titlen, som i et stykke tid har lagt til Leicester City.

Disse lokal derbys har altid et præg af uforudsigelighed, men efter første halvleg var Spurs solidt i front med 2-0 over Chelsea med Eriksen involveret i begge mål, og Chelsea som en skygge af sig selv.

2-0 er den farligste føring

Ja det er der jo nok ikke mange der mener, men faktum er at Chelsea trådte i karakter og i anden halvleg leverede de et mesterligt stykke arbejde. Tottenham havde flere gange muligheden for at lukke og slukke kampen, men trods 100 % chancer formåede Eriksen og co. ikke at sende den sidste kasse i hus, men det gjorde Chelsea.

Først reducerede Gary Cahill til 1-2 og 25 minutter senere udlignede Eden Hazard med en gude kasse med assist fra Diego Costa.

Chelsea afgører igen mesterskabet – Tillykke Leicester

Det er nærmest poetisk at sidste års vinder af Premier League nedlægger dette års eneste konkurrenter til at vinde Premier League og ved at tage point i en kamp, som stort set alle havde set som værende tabt i halvlegen. Flot gået i denne kamp Chelsea. Damn godt i denne sæson til Vardy, Schmeichel, Mahrez, Huth og resten af det Leicester hold, der gjorde det umulige.

Kasper Schmeichel stiller muren inden et frispark mod Manchester United i weekendens kamp. (Getty Images)

Sidste store overraskelse i mesterskabsstriden i Premier League var i 1995, da Blackburn Rover sluttede som etter foran Manchester United, men den her sensation slår alt. Leicester City kæmpede sidste sæson for overlevelse i Premier League. I år gjorde de det umulige og tog mesterskabet.

Leicester City du er vores David, der smadrede ikke bare ét  Goliath hold, men dem alle!