Sergio Agüero

Sergio Agüero er en professionel fodboldspiller fra Argentina. Han spiller i øjeblikket for Manchester City i Premier League, samt på det argentinske landshold.

Agüero begyndte sin karriere hos Independiente i Argentina i 2003. Han debuterede som bare 15 år gammel i den argentinske liga. En rekord, der ikke var blevet overgået, siden Diego Maradona tørnede ud på de argentinske stadions.

I 2006 skiftede han kontinent, nemlig til Europa, hvor Atlético Madrid ventede. Ifølge flere medier gav de dem dengang 23 millioner euro for ham.

Hos Atlético Madrid, blev der for alvor lagt mærke til Sergio Agüero, som tordnede mål ind i kassen. Helt præcist blev det til 101 mål i 234 kampe, samtidig med, at han vandt Europa League og UEFA Super Cup i 2010.

Agüero skiftede til Premier League og Manchester City i sommeren 2011 for et hemmeligt beløb, der dog menes at være i omegnen af 35 millioner pund.

På den sidste dag i debutsæsonen, sørgede han for, at Manchester City blev mestre for første gang i 44 år, da han scorede i overtiden mod Queens Park Rangers.

I november 2017 blev Sergio Agüero den mest scorende spiller for Manchester City nogensinde, da han scorede sit mål nummer 178 for klubben i en kamp mod Napoli.

På landsholdsniveau er det blevet til flere titler, i form af guld ved U20-VM i 2005 og 2007, samt guld ved OL i Beijing i 2008.

Agüero blev også udtaget til at repræsentere Argentina ved VM i 2010, 2014 og 2018.

Sergio Agüeros klubhistorie

Sergio Agüero skiftede til Independientes ungdomshold i en alder af ni år. Han fik sin debut den 5. juli 2003, da han var 15 år og 35 dage gammel.

Han scorede sit første mål for klubben i november 2004 i en kamp mod Estudiantes.

Herefter blev Agüero indlemmet som en fast del af førsteholdstruppen, og det førte blandt andet til, at han i 2005 blev udtaget til U20-VM for Argentina.

I løbet af 2005/06-sæsonen blev det til 18 mål i 36 kampe for Agüeros vedkommende. Hans imponerende præstationer i ligaen lagde op til en del interesse fra flere europæiske klubber.

Atletico Madrid

MADRID, SPAIN – NOVEMBER 03: Sergio Aguero of Atletico Madrid celebrates after he scores the first goal of the game during Champions League Group D match between Atletico Madrid and Chelsea at the Vicente Calderon Stadium on November 3, 2009 in Madrid, Spain. (Photo by Denis Doyle/Getty Images)

I maj 2006 skifter Sergio Agüero til Atlético Madrid. Allerede i begyndelsen af sin Atlético-karriere skabte han røre, da han scorede med hånden i 4-1-sejren over Recreativo de Huelva.

Han sluttede sin første sæson i Madrid af med syv mål i alle turneringer. Atlético sluttede på en 7. plads, og det var nok til kvalifikation til UEFA Intertoto Cup.

Da Fernando Torres i sommeren 2007 forlod Atlético Madrid til fordel for Liverpool, gav det plads til, at Sergio Agüero kunne få mere spilletid.

Han blev hurtigt en af holdets vigtigste spiller på trods af sin unge alder.

I 2007/08-sæsonen scorede han tredjeflest mål i ligaen. Det blev til i alt 19 kasser.

Atlético Madrid sluttede på fjerdepladsen i den sæson, og det var lig med kvalifikation til Europas fornemmeste turnering, Champions League. For første gang i over 10 år.

I den efterfølgende sæson dannede han et stærkt makkerpar med Diego Forlan i Atlético-angrebet.

Endnu en gang sluttede Atlético af på en fjerdeplads, og som i den foregående sæson, blev det også vekslet til en billet til Champions League.

I 2010 vandt han sammen med klubben Europa League-finalen i en 2-1-sejr over Fulham. Han hjalp også klubben frem til finalen i Copa del Rey – den spanske pokalturnering – som de dog tabte med 1-2 til Sevilla.

I august 2010 slog de italienske Inter i UEFA Super Cuppen med 2-0. Agüero scorede kampens sidste mål.

Den 4. januar 2011 skrev han under på en ny kontrakt med Atlético Madrid, som bandt ham på Vicente Calderon frem til 2014. Så længe blev han dog ikke i den spanske hovedstad.

Manchester City

MANCHESTER, ENGLAND – SEPTEMBER 23: Sergio Aguero of Manchester City celebrates scoring his sides fourth goal during the Premier League match between Manchester City and Crystal Palace at Etihad Stadium on September 23, 2017 in Manchester, England. (Photo by Alex Livesey/Getty Images)

Den 28. juli 2011 kunne Manchester City nemlig bekræfte, at de havde sikret sig Sergio Agüero på en fem-årig aftale.

Agüero fik sin debut for sin nye klub den 15. august 2011 i en 4-0-sejr over Swansea i Premier League. Han blev skiftet ind i det 59. minut og scorede sit første mål for klubben blot ni minutter efter.

I sin første sæson i klubben, hjalp han med til at vinde Premier League for første gang i 44 år. Han scorede et mål i det 94. minut, og så gik Etihad Stadium i Manchester ellers amok.

  • Det er det vigtigste mål i min karriere. At score et mål i sidste minut for at vinde. Man kan aldrig vide sig sikker på, om det kommer til at ske igen. Jeg ville ønske, jeg kunne fortælle, hvordan jeg gjorde det, men det kan jeg ikke. Jeg troede Mario Balotelli ville skyde, men bolden faldt ned foran mine fødder, og så tænkte jeg bare: ’Ram målet, og ram det så hårdt, du kan.’ Og så gik den ind.

I løbet af tiden hos Manchester City, er det blevet til over 300 kampe og 150 mål for Sergio Agüero.

Sergio Agüeros landsholdskarriere

KAZAN, RUSSIA – JUNE 30: Serigo Aguero of Argentina celebrates after scoring his team’s third goal during the 2018 FIFA World Cup Russia Round of 16 match between France and Argentina at Kazan Arena on June 30, 2018 in Kazan, Russia. (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

Som 18-årig fik Sergio Agüero debut i en venskabskamp mod Brasilien på Emirates Stadium den 3. september 2006.

Et år senere scorede han sit første mål for landsholdet i en VM-kvalifikationskamp mod Bolivia. I den selvsamme kvalifikation scorede han yderligere tre mål, og hjalp således Albiceleste med at kvalificere sig til slutrunden i Sydafrika.

Agüero blev udtaget til VM-slutrunden i Sydafrika i 2010. Han scorede dog ingen mål, og Argentina blev slået ud af Tyskland i kvartfinalerne.

Fire år senere blev han atter udtaget til Argentinas VM-trup. Det blev dog heller ikke til mål for Sergio Agüero ved denne slutrunde, hvor argentinerne tabte til Tyskland i finalen.

Ved VM i 2018 var han også med, og her scorede han sit første mål ved VM nogensinde, da Argentina spillede 1-1 mod Island i gruppespillet.

I ottendedelsfinalen scorede han endnu en gang, men det var lettere forgæves. Frankrig slog nemlig Argentina med 4-3, som betød, at Albiceleste var ude af VM.