Sergio Ramos

Sergio Ramos er en professionel fodboldspiller fra Spanien. I øjeblikket spiller han for Real Madrid, hvor han også er anfører samt på det spanske landshold. Han spiller primært i midterforsvaret, men kan også bruges på højre back.

Sergio Ramos er et produkt af Sevillas ungdomsakademi, men i sommeren 2005 skiftede han til Real Madrid. Siden da har han udviklet sig til at blive en vigtig nøglespiller for den spanske kongeklub. Han ahr vundet over 20 titler med klubben. Blandt disse titler er: fire mesterskaber i La Liga og fire trofæer i Champions League.

Han har været en væsentlig årsag til, at Real Madrid har kunnet løfte Champions League-trofæet så mange gange. Således er han blevet kåret til turneringens hold i Champions League, hver eneste gang, Real Madrid har vundet trofæet.

På landsholdsniveau har han repræsenteret Spanien ved flere lejligheder. Fire gange til VM og tre gange til EM. Han har været med til at vinde EM i 2008, VM i 2010 og EM i 2012.

Han fik sin landsholdsdebut allerede som 18-årig. Dette har blandt andet medført, at han blev den yngste spiller til at nå 100 landskampe for Tyrene. Det skete i 2013.

Ramos anses af mange for at være den bedste forsvarsspiller i verdenen, og han har modtaget stor ros for sine evner til at aflevere og score mål.

Sammen med Lionel Messi er Sergio Ramos den eneste spiller, der har scoret i hver af de seneste 15 La Liga-sæsoner.

Klubhistorie

Sergio Ramos er født på Sevilla-egnen, og det var derfor også hos den lokale klub, Sevilla, han begyndte sin tidlige fodboldkarriere. Han fik sin debut på førsteholdet den 1. februar 2004, hvor han blev skiftet ind i et 0-1-nederlag til Deportivo de La Coruña.

I 2004/05-sæsonen fik Sergio Ramos 41 kampe for Sevilla, som sluttede på en sjetteplads i La Liga. Det gav kvalifikation til UEFA Cuppen.

Real Madrid

I sommeren 2005 blev Sergio Ramos købt af Real Madrid for 27 millioner euro. Det var dengang rekorden for en spansk forsvarsspiller. Han var den eneste spanske spiller, som klubpræsident Florentino Perez købte ind i hans første ophold i klubben.

Han blev givet trøje nummer 4 i den spanske kongeklub. Den 6. december scorede han sidste mål for Los Blancos, da klubben tabte med 1-2 til græske Olympiakos i Champions League.

I løbet af sine første sæsoner hos Real Madrid blev Ramos primært brugt i midterforsvaret. Til nøds blev han dog rykket op på den defensive midtbane.

Med ankomsterne af de to forsvarsspillere, Christoph Metzelder og Pepe, i 2007/08-sæsonen blev Sergio Ramos dog igen rykket ud på højre back.

I 2008 blev han sat på årets hold af både den verdensomspændende fodboldorganisation, FIFA og det europæiske fodboldforbund, UEFA.

En af fire anførere hos Real Madrid

I begyndelsen af 2009/10-sæsonen blev Sergio Ramos udnævnt til at være en af de fire anførere hos Real Madrid.

På grund af, at Pepe døjede med en alvorlig knæskade, blev der plads til Sergio Ramos i det centrale forsvar. Han scorede fire mål i 33 kampe i La Liga.

Officielle kamp nummer 200 for Real Madrid

Han spillede sin officielle kamp nummer 200 for Real Madrid den 21. februar, da den spanske kongeklub mødte Villarreal i La Liga.

På trods af en personlig god sæson for Sergio Ramos, så blev det ikke til nogen titler for Real Madrid i den pågældende sæson.

Den 20. april spillede Real Madrid finale mod FC Barcelona i Copa del Rey (den spanske pokalturnering). Sergio Ramos var med i hele kampen, som endte med 1-0 til madrilenerne.

I den efterfølgende fejring af triumfen blev Sergio Ramos et noget uheldigt syndebuk. Han kom nemlig til at tabe pokalen, så den røg ned under bussens hjul.

Forlænger med Real Madrid

Den 12. juli 2011 skrev Sergio Ramos under på en forlængelse med Real Madrid. Den blev forlænget frem til sommeren 2017.

Ramos var med til at afgøre Champions League-finalen i 2014 imod ærkerivalerne fra Atlético Madrid, da han udlignede i kampens overtid til 1-1.

Real Madrid vandt imidlertid med hele 4-1 efter den forlænge spilletid, og gjorde dermed kåd på ’La Decima’ (10 Champions League-trofæer).

Ramos sluttede 2013/14-sæsonen af med at have scoret syv mål. Dette gjorde sæsonen til den mest målrige nogensinde for Sergio Ramos.

Ramos skrev under på en ny kontrakt med Real Madrid i august 2015, som ville gælde for de kommende fem år. I samme sæson blev han også udråbt til anfører, efter salget af Iker Casillas til FC Porto fra Portugal.

Fører an i 10-2-sejr

Den 20. december 2015 var han derfor anfører i 10-2-sejren over Rayo Vallecano. Det var klubbens største sejr i La Liga-sammenhæng i 55 år.

Også i 2016 kom Real Madrid frem til Champions League-finalen. Og endnu engang var det imod Atlético Madrid. Han bragte Los Blancos foran med 1-0 i løbet af første halvleg.

Stillingen blev dog udlignet af Atlético i anden halvleg, og derfor skulle kampen ud i forlænget spilletid. Heller ikke her blev kampen afgjort.

Derfor skulle de to hold nu ud i en straffesparkskonkurrence. Her scorede Sergio Ramos, og Real vandt konkurrencen med 5-3.

Derfor kunne Sergio Ramos løfte Champions League-trofæet, for første gang som anfører.

Ramos sluttede 2015/16-sæsonen af med at have scoret tre mål i 33 kampe. Det var det laveste målantal, siden ankomsten til den spanske hovedstad. Det var samtidig også det laveste antal kampe, Sergio Ramos havde spillet i løbet af en sæson. Fraværet af Real Madrids anfører skyldes mestendels en række skader.

I 2016/17-sæsonen vandt Real Madrid både La Liga og Champions League. Det var Real Madrids triumf nummer 33 i den bedste spanske række. Det var samtidig også den første double (La Liga + Champions League) klubben havde hevet i land siden 1958.

I Champions League-finalen blev Juventus besejret med 4-1, på mål af Cristiano Ronaldo (2), Casemiro og Marco Asensio.

Også for Sergio Ramos personligt blev det en god sæson. De 10 mål, han scorede i sæsonen, er det højeste målbidrag fra Ramos’ side i hele hans karriere.

I løbet af Champions Leagues 2017/18-sæson blev det til 11 kampe og 1 mål for Sergio Ramos. Real Madrid vandt for tredje år i træk den prestigefyldte turnering.

Landsholdskarriere

Sergio Ramos debuterede på det spanske landshold i en venskabskamp mod Kina. Spanierne vandt kampen med 3-0.

Den 12. oktober 2005 scorede Sergio Ramos sit første mål for landsholdet, da San Marino blev smadret med 6-0. Ramos scorede to mål i kampen.

Han blev udtaget til VM i Tyskland i 2006, og da holdkammeraten i Real Madrid, Michel Salgado, trak sig tilbage fra landsholdsfodbold, var der ingen tvivl om, at pladsen på højre back tilhørte Sergio Ramos.

Ligeledes var han med til EM i Østrig og Schweiz i 2008. Spanierne spillede i alle kampe i gruppen, bortset fra den sidste kamp mod Grækenland. Det spanske landshold slog Tyskland med 1-0 i finalen. I jubelscenerne efter slutfløjtet havde Sergio Ramos en hyldesttrøje på. Trøjen var for at hylde hans nære ven og tidligere holdkammerat, Antonio Puerta, som døde i sommeren 2007 efter et hjertestop på fodboldbanen.

Sergio Ramos var ligeledes med til at vinde VM i Sydafrika i 2010. Han spillede i finalen, hvor Andres Iniesta gjorde det til 1-0 for spanierne. Dermed måtte Holland nøjes med sølvmedaljerne.

Ved EM i Polen og Ukraine i 2012 blev det også til guldmedaljer for Spaniens vedkommende.