Af Anders Lang Jensen

Fodboldlegenden Diego Maradona er kommet i et voldsomt uvejr på de sociale medier, efter et uheldigt billede er dukket op af argentineren, der holder et sjældent og truet dyr i sine næver.

3

Billedet nedenunder viser Maradona, der holder en sjælden art af en antilope, som er yderst truet i dyreverdenen. Navnet på dyret, Maradona har haft fornøjelsen af at jage, er intet mindre end en arabisk oryx.

2

Selvom det mere lyder som en dinosaur, er det altså en antilope, Maradona stolt viser frem. Og for at det ikke skal være løgn, er det også dukket op på de sociale medier, at det er en baby, som argentineren har plyndret.

Arten oryx har i mange år været en truet dyreart, og har siden 70´erne bølget mellem at være lukket i Zoo for at beskytte dyret, og være sat ud i det fri. Om Maradona ligefrem har spadseret i Zoologisk Have for at fange dyret, må blive i det uvisse.

Maradona kan nok se frem til en såkaldt shitstorm, og flere dyreeksperter er godt og grundigt sure over Maradonas opførsel. Dyreelsker Lia Chaparro siger om hele situationen bl.a.: ”Maradona er afskyelig!”