Af David Paris 

Låneaftaler er til for at give en måske ikke så anerkendt chancen for at vise sit værd og måske dermed vende tilbage til klubben, der udlånte ham og så erobre en fast plads i startopstillingen. Aftalerne bruges også til at give unge spillere mulighed for spilletid på senior-niveau, uden at sælge dem, for at kunne drage fordel af spillerne senere.

Det er dog de færreste låneaftaler, der rent faktisk virker som det var hensigten. Mange låneaftaler bliver nemlig hurtigt korte ophold, måske i et helt ny land og liga og så er det svært for hovedpersonen, fodboldspilleren selv, at levere som det var meningen han skulle gøre. Nogengange er der dog nogle spillere, der imponerer helt vildt i en klub, vedkommende har været udlånt til og det er de spillere, som denne artikel kommer til at handle om.

8. Javier Manquillo

Transfer: Atletico Madrid til Sunderland

The 2016/17 season was a dismal one for Sunderland, who, after years of flirting with relegation, finally dropped down to the Championship. Javi Manquillo, who spent the year on Wearside on loan from Atletico Madrid made a good showing for himself though.

2016-17sæsonen var i sandhed en katastrofe for den tidligere Premier Leauge-klub, Sunderland, der i samme sæson rykkede ud af Englands bedste fodboldrække. Javi Manquillo var netop den sæson udlånt til det engelske bundhold fra topholdet Atletico Madrid i Spanien og faktisk var Manquillo en af de få spillere, der rent faktisk havde en god sæson i Sunderland,

Højrebacken imponerede de engelske trænere og eksperter så meget, at selvom hans klub Sunderland næste sæson måtte spille Championsship, så endte han med at blive i Premier League. Oprykkerne fra Newcastle United tilbød ham nemlig en kontrakt på tre år og han sagde straks ja.

7. Federico Fazio

Transfer: Tottenham Hotspur til Roma

Federico Fazio skiftede i 2014 fra Sevilla til Tottenham Hotspurs. Han blev købt til London-klubben som den nye styrmand i midterforsvaret og det startede da også godt. Gode præstationer og solide indgreb gav den argentinske forsvarsspiller en plads blandt de startende 11. Han fik dog hurtigt pådraget sig en skade og fik aldrig sin plads tilbage. Sæsonen efter blev han udlejet tilbage til Sevilla, men uden succes og i sidste sæson kunne han så se sig selv skrive under på en lejekontrakt med Roma.

Den beslutning skulle vise sig at være karriereafgørende for den i dag 30-årige professionelle fodboldspiller, der efter en god sæson i den italienske hovedstad skrev under på en permanent aftale med klubben.

Brug piletasterne herunder, hvis du vil videre til næste side