Vi kender ham alle sammen. Han er en af de meste legendariske fodboldspillere i nyere tider. Mest af alt husker vi ham nok for sin tid i Barcelona, hvor han slog benene væk under enhver modstander. Men vidste du, at han var 48 timer fra at skifte til England i stedet? 

AF KRISTIAN PARIS

Ronaldinho har i et ekslusivt interview afsløret, at han var mere end tæt på at skriver under med Man Utd i stedet for den spanske storklub, Barcelona i 2003.

Den legendariske brasilianer, der både vandt CL og med FIFA World Player of the Year i sin tid i Barcelona, var på dette tidspunkt i  kontrakt i PSG og blev identificeret af Manchester United, der ville hente ham som erstatning for David Beckham, der netop var blevet solgt til Rral Madrid.

United begyndte at snakke med klubben og Ronaldinho, men præsidenten i Barcelona Sandro Rosell tog også fat i brasilianeren og det endte altså med, at han skrev under med klubben fremfor Sir Alex Fergusons mandskab.

“Det skete næsten. Det drejede sig om 48 timer, men Sandro Rosell fortalte mig før jeg tilbuddet, at hvis han blev præsident skulle jeg komme til klubben. Og så sagde jeg ja.” , slår den aldrende brasilianer fast.

“Jeg fortalte dem på engelsk, at jeg havde valgt Barcelona. Det var det rigtige valg. Brasilianere har altid elsket Barcelona. Vi har historie der. Udenfor banen er det ligesom at være hjemme i Brasilien, så vi har det altid godt der. Barcelona er et godt sted. ” uddøb den tidligere landsholdspiller.

Ronaldinho var så sent som tilbage i 2011 meget tæt på et skifte til Blackburn, der ville sætte rekord og hente den gode brasilianer til Premier League. I stedet skiftede han til Flamengo i hjemlandet Brasilien og er nu gået på pension.