Selvom Chelsea kan kalde sig engelsk mester stopper de ikke med at forbedre sig. Og det vidner deres nyeste signing i den grad om. 

AF KRISTIAN PARIS

For London klubben har her til eftermiddag lørdag offentliggjort en handel, der sikrer dem Monacos spiller Tiemoue Bakayoko i en handel, der forventes at være omkring 400 millioner danske kroner. Det gør den franske landsholdssspiller til den dyreste spiller i Chelseas historie – han slår netop kollegaen N’Golo Kante, der sidste sommer blev hentet for 320 millioner danske kroner.

 

Bakayoko har underskrevet en fem årig kontrakt, der holder ham på Stamford Bridge til 2022.
Han forventes derudover at danne makkerpar med landsmanden N’Golo Kante på midtbanen
på Contes mandskab i næste sæson, når klubben skal forsvare deres mesterskab efter ferien.

“Jeg er meget glad for at være her, det er et fantastisk hold.” fortalte Bakayoko til Chelseas officielle hjemmeside: “Jeg er vokset op med at se Chelsea spille. Denne handel var en naturlig ting for mig, fordi jeg elsker klubben som gjorde da jeg var lille.” 

“Nu ser jeg bare frem til at udvikle mig endnu mere og arbejde sammen med Antonio Conte, der er en fantastisk manager. 

Den 22-årige spiller sluttede sidste sæsoner som vinder af den franske Ligue 1 Monaco, og på den måde brød de PSGs fem år lange dominans i hjemlandet. Desuden var den franske klub også for første gang i Champions League semifinalen siden 2004.

Det var blot Bakayokos første sæson som fast mand i startelleveren for den franske klub. Derudover har han spillet 51 kampe for klubben  – 10 mere end de to sidste sæsoner til sammen. Han kom til Monaco fra Stade Rennais i 2014 mens han stadig var teenager.

Michael Emenalo, Chelseas tekniske chef har påpeget Bakayokos europæiske erfaring som en kæmpe fordel for klubben i næste sæson.

Og selvom han stadig er ung og ikke har så meget erfaring på aller øverste hylde, er Emenalo ikke bange for, at franskmanden ikke vil passe ind i klubben.