Da Alex Ferguson forlad Manchester United havde mange håbet på, at afløseren, David Moyes, kunne bringe klubben til lige så store triumfer som det havde været tilfældet med ‘Fergie’ de sidste 27 år. 

Af David Paris 

Da Sir Alex Feguson trak sig tilbage fra fodbolden i 2013, havde han selv valgt afløseren til Manchester United. Valget var faldet på den mangeårige manager i Everton, David Moyes, der mest af alt lignede ‘Fergie’, som han også blev kaldt, på rigtig mange punkter.

Forskellen var dog bare at Fergie trænede United i 27 år og vandt en utal af mesterskaber og titler. Moyes vandt intet og blev fyret efter én sæson. Måske var der en grund til at United-mandskabet ikke præsterede under Moyes? Dengang var forsvaret i hvert fald vaklende og det kan der være en god forklaring på.

De to fortrukne midterforsvarer i den røde del af Manchester på daværende tidspunkt var Nemanja Vidic og Rio Ferdinand, der inden Moyes’ ankomst til Old Trafford havde vundet 5 Premier League-titler, 3 League Cups, 1 Champions League and 1 Club World Cup-trofæ. På trods af dette synes Moyes dog, at de to forsvarsklipper havde brug for en tutorial.

Den i dag 53-årige manager tvang nemlig Vidic og Ferdinand til at se videoer af Evertons forsvarsspiller Phil Jagielka, fordi Moyes dengang syntes, at Jagielka, som han havde træner i Everton kort tid inden, var blandt verdens bedste forsvarsspillere.

Dette siger Vidic selv om episoden: “Spillere kan ikke altid lide, hvad trænerne siger til dem. Det er normalt – det endda skete da Fergie var i klubben. Den sørgelige ting for mig var, at det ikke handlede om nogen specifik hændelse; det fungerede bare ikke med David som træner og mig som anfører for holdet.”

“Som et hold, ønskede vi at bevise, at vi kunne vinde uden Fergie. Vi håbede at vi kunne være bedre. Det var vi ikke. Vi tabte alle og skal dele ansvaret og skyld; David som manager og mig som kaptajn.”