I går var der for mange nationers vedkommende landskamp – heriblandt Danmark, der spillede jubilæums kamp mod Tyskland, fordi det er 25 år siden, at vi vandt Europamesterskabet i 1992. 

AF KRISTIAN PARIS 

Barcelonas midtbanespiller Arda Turan har forladet international fodbold efter et kontrovers med en journalist. Det bekræfter The Mirror. 

Angiveligt Turan overfaldet et tyrkisk journalist verbalt og fysisk på sin vej til et fly, der skulle flyve det tyrkiske landsholds fra Makedonien til Italien. Derfor er han blevet straffet med udelukkelse fra holdet.

Og dog, for Turan har taget sin egen beslutning. Med udsigt til at spille VM-kvalifikation i næste uge mod Kosovo, har Turan gjort det klart, at han går på ‘pension’ fra landsholdsfodbold indtil videre. Det betyder også, at den tyrkiske landsholdstræner, Fatih Terim, bliver nødt til at vælge en ny kaptajn.

Turan hævder, at han blev sur på den 70-årige journaist Bilal Mese, efter han konfronterede ham med den snak, der har været om Turans bonusser: “Fortæl mig Bilal Mese, var du der?! Var du sammen med os, da du skrev og bonus-problemerne? Hvem krævede jeg penge af? Hvem spurgte jeg om nye bonusser? Hvem har fortalt dig det?!!” 

Turan har senere uddybet en smule på sin private profil på instagram, men han forklarer ikke, hvad der skete på flyveren.

“Det her er ikke for at forsvare mig selv – kun for informere folk.” 

 

“Kritik, kritikere… det beskytter alle sammen i hinanden. Efter fansene pev af mig, sagde jeg i mit første interview, at jeg aldrig vil glemme det. Og det mener jeg. Landsholdet betyder alt.” 

“Men hvem er de journalister? Hvem er det som skriver de her løgne og ignorer folks værdighed og familiære værdier? Vi spiller for vores EGET land. Og det kalder de journalistik.” 

Turan går på pension fra landsholdet ved at have scoret 17 mål i 96 kampe for Tyrkiet.