Lørdag aften besluttede den spanske regering at opløse det catalanske selvstyre, tilkæmpede FC Barcelona sig på hjemmebane en vital 2-0 sejr mod Malaga.

BARCELONA, SPAIN – SEPTEMBER 13: A general view during the UEFA Champions League Group C match between FC Barcelona and Celtic FC at Camp Nou on September 13, 2016 in Barcelona. Spain. (Photo by Manuel Queimadelos/Getty Images).

Andres Iniesta fik for første gang efter 23 måneders scoringspause endelig hul på bylden. Det skete i det 59. minut, da den spanske midtbanespiller fordoblede føringen for værterne.

Det første mål stod Gerard Deulofeu dog for efter blot to minutters spil. Et mål, der kan synes noget kontroversielt, efter at have set gengivelserne i slowmotion.

Det var nemlig en bold, der virkede til at være ude over linjen – inden Lucas Digne sendte bolden ind over i feltet.

Den bizarre hændelse debatteres allerede nu lystigt på de sociale medier, og er nok også en situation, som vil blive vendt, såfremt catalanerne vinder La Liga i denne sæson.

Men inden vi når så langt… Så er en anden ting nemlig også til diskussion i øjeblikket. En diskussion, der ikke har så meget med fodboldspillet at gøre.

Samtidig med FC Barcelonas kamp kunne tilhængerne lade sig notere, at den spanske regering har besluttet at opløse det catalanske selvstyre. En sag, som Cataloniens nu afsatte præsident, Puigdemont, har været stærkt ude og kritisere, og han mener det er overgreb større end det, general Franco udførte mod Catalonien under hans embede.

Luis Suarez’ rolle som angriber for FC Barcelona er endnu en gang oppe til diskussion blandt fansene, der forventer den ypperste klasse – hver gang. Også i denne kamp, som også var tilfældet mod græske Olympiakos, misbrugte den uruguayanske angriber et væld af chancer.

Sejren over Malaga sender FC Barcelona solidt i front af Spaniens bedste fodboldrække – fire point over Valencia, mens Real Madrid skal indhente hele 8 point, for at holde sig ajour med ærkerivalerne. En svær nød at knække.

En anelse held, og dommerhjælp tilsyneladende, skal der til, før et mesterskab kan komme i hus. Men i sidste ende går det hele nok op.

Det er i øvrigt klubbens 17. ligasejr i træk hjemme på Camp Nou. Imponerende.

Kampfakta:

FC Barcelona – Malaga

2. Gerard Deulofeu 1-0
59. Andres Iniesta 2-0