Chelsea oplever i øjeblikket en kæmpe nedtur i deres omdømme, efter klubben anklages for at være racistisk overfor flere af spillerne. 

Det er nogle slemme beskyldninger, der har ramt den engelske topklub her til morgen. Det drejer sig om klubbens personalemedlemmer, Gwyn Williams og Graham Rix, der også sammen med adskillige andre unge spillere er kommet frem med beskyldningerne.

Grant Lunn og Gary Baker, der begge er tidligere en del af Chelseas akademi tilbage i 1980’erne, har udtalt sig om Williams beskyldninger om racisme i klubben, der blev behandlet i The Guardian tilbage i marts måned.

 

Siden den er er stemningen og relationen mellem hvide og sorte kun taget til. Lunn, der er tidligere keeper i Chelsea og tilbragte fire år i klubben, inden han blev frigivet som 18-årig, mener, at racisme var normen i klubben tilbage i de dage.

Foto: Richard Heathcote/Getty Images

“Som unge spillere, blev vi vant til at høre racistiske udtryk og fornærmelser, når vi var i klubben. En dag ville der måske kun være en eller to, men ugen efter kunne det ske mere end 10 gange. ” , udtaler han til avisen the Guard.

“Jeg kan huske, hvordan det påvirkede nogle af de andre. En af mere holdkammerater blev gentagende gange kaldt racistiske navne af Williams, og når vi var alene sagde han til mig, at han hadede hvordan de kaldte ham det  – og at han følte sig truet. Det er derfor jeg bliver nødt til at stå frem nu. Det har taget så langt tid at komme frem, men haft meget stor indflydelse på deres liv. Nogle af spillerne blev fremragende spillere, men fik ikke støtten fra klubben.” forklarer han yderligere.

Baker, der er hvid, er blevet meget chokeret over de voldsomme beskyldninger. Han mener ikke, at Williams har været racistisk, når han har været i nærheden…