Man skal passe på med, hvad man skriver på internettet. Især hvis man er en kendt, offentlig person. Det har en af Evertons Premier League spillere i hvert fald erfaret. 

AF KRISTIAN PARIS

Det er noget af en skandale, der har udspillet sig på det sociale medie Twitter. Et medie som de fleste professionelle fodboldspillere hyppigt bruger sammen med i sær Instagram. Her holder de deres fans opdateret på karriere; skifter de klub, er de skadet osv.

Men kontiene bliver også brugt på andre måder. Eksempelvis bliver Everton forsvarsspiller, Mason Holgate, anklaget for at være homofobisk på Twitter, hvilket har ført til, at han har slettet sin bruger på mediet. Det skriver den britiske avis the Sun.

Udtalelsen går ud over Liverpools Roberto Firmino, efter de to Merseyside hold stødte ind i hinanden i fredagens FA Cup kamp på Anfield.

(Photo by John Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Hændelsen skete efter Holgate angiveligt skulle have skubbet Firmino ind i reklamestanderne, der står rundt om banen, og det gav anledning til en meget vred reaktion fra den brasilianske landsholdsspiller.

Holgate har senere anklaget Firmino for at komme med racistiske udtalelser, og derfor er FA nu blevet sat til at undersøge sagen.

Efter det har adskillige Liverpools fans postet et screenshot af de Tweets som Holgate har sendt fra sin account. Tweets er dog ikke nye, for faktisk er de helt tilbage fra 2013 og 2012, da han stadig gik i skole.

 

I Tweetsene indgår blandt andet ord som ‘faggot’ og ‘battyboy’ som var henvendt til personer han kendte privat.

Det har som førnævnt ført til, at den engelske  U21-landsholdsspiller slettede sin account fredag aften.

Faktisk blev Watfords Andre Gray, der spillede for Burnley, bannet i fire kampe i 2016 for at være kommet med homofobiske Tweets i 2012 på sin konto.

I