Det er ubelejligt, at det lige netop er i Rusland denne store racisme sag finder sted. For de er flere gange blevet kritiseret for deres i sær homofobiske, men også racistiske holdning, når de skal holde VM til sommer. 

AF KRISTIAN PARIS

Denne sag er en af de lidt større af slagsen. Det engelske medie ESPN skriver, at de to franske stjerner Paul Pogba og Ousmane Dembele er blevet udsat for grov racisme i forbindelse med deres deltagelse i Frankrigs landsholdskamp mod Rusland i forgårs, tirsdag.

Begge spillere var angiveligt genstand for adskillige drillerier i abeform af en gruppe af de russiske fans, da Frankrig endte med at vinde kampen med 3-1 i Sankt Petersborg.

Football Against Racism i Europa (FARE)  har siden opfordret FIFA til at tage affære og efterforske sagen, mens den franske minister for sport Laura Flessel har kaldt handlingen for ‘uinspirerende’.

Frankrig Pogba

“Racisme har ingen plads på fodboldbanen,” skrev hun på Twitter. Hun fortsatte: “Vi bliver alle sammen nødt til at stå sammen i Europæisk og international fodbold for at stoppe denne diskrimenerende og uinspirerende opførsel.” , sluttede hun.

Det russiske fodboldforbund har fortalt ESPN, at de er klar over de mange klager de har fået. Formanden for føromtalte FARE har udtalt sig følgende om sagen:

“Der skulle være nok til at FIFA tager fat i sagen og undersøger den nærmere.Flere fotografer har hørt det, og der bliver nødt til at have været opsynshavende, der har hørt eller set noget lignende. “

FARE har alt i alt anmeldt 89 racister og højre orienterede ekstremister til det russiske fodbold forbund i sidste sæson, 16/17.

Dette er dog den tredje racisme sag på Sankt Petersborg stadium i denne sæson. Det er det stadion, der lige nu står til at være vært for semifinalen til VM til sommer.