Tottenham er lige nu meget opmærksomme og fortvivlede over det faktum, at de kan miste deres stjerne til sommer, efter de endnu ikke har fået forhandlet en ny aftale. 

AF KRISTIAN PARIS

Den engelske avis the Daily Mail skriver, at Tottenham hellere end gerne vil beholde deres belgiske midtstopper Toby Alderweireld, men at måske ikke kan lade sig gøre på grund af klubbens meget strenge lønpolitik og struktur.

Belgierens seneste præstationer ville under normale omstændigheder i en almindelig stor europæisk klub føre til en ny lukrativ kontrakt, men ikke i Tottenham. Her er lønpolitiken meget streng og den går man formentlig ikke på kompromis med.

Og Tottenham har virkelig brug for Alderweireld. I hans fravær i de seneste par uger har Premier League klubben kun vundet én ud af fire kamp. Den 28-årige landsholdsspiller blev skadet i sejren over Real Madrid i sidste måned.

(Photo by Tottenham Hotspur FC/Tottenham Hotspur FC via Getty Images)

Dog rygtes det, at Daniel Levy, klubbens formand, har tilbudt en ny kontrakt til Alderweireld – dog ikke en kontrakt, der er værd at råbe hurra for en spiller af hans kaliber.

Den tidligere Ajax-spiller er lige på en 500 000 kroner om ugen konrtakt, og vil formentlig kunne fordoble sin løn, hvis han vælger at blive i London klubben.

Hans kontrakt står lige nu til at løbe  ud næste sommer, men der er nemlig et problem ved det hele. Hvis spurs vælger at forlænge kontrakt med Alderweireld,  gør det, at han får en frikøbsklasul på sølle 250 millioner kroner i fremtiden.

Fordelen ved det, set fra Alderweirelds synsvinkel, er at han kan presse Tottenham til en meget høj løn, hvis de ikke vil miste ham i fremtiden.

Manchester City har angiveligt holdt meget øje med belgieren, og hvis ikke hans kontrakt bliver forlænget, vil vi nok se Guardiola prøve at hente ham til Manchester i fremtiden.